Director Titular

Banda Juvenil

Esteban Espinosa García

Director Titular

ESTEBAN ESPINOSA GARCÍA, nascut a Benissanó (València) el 1973, va iniciar els seus estudis de Percussió a la Societat Musical “La Familiar” de Benissanó i els va continuar a la Unió Musical de Llíria, passant a formar part, primer de la Banda Juvenil i posteriorment de la seua Banda Simfònica. Ha estudiat al Conservatori Professional de Música de Riba-roja de Túria, al Conservatori Superior de Música de València i el Conservatori Superior de Música de Zaragoza, on va finalitzar els seus Estudis Superiors amb el professor Manuel Ramada.

Ha guanyat premis a títol individual i amb el Grup de Percussió de Lleida, així com també ho han fet els seus alumnes. Ha treballat en l’àmbit de la música contemporània, ha col·laborat amb compositors, ha interpretat estrenes i ha realitzat enregistraments tant en grup com en la seua condició de solista.

Actualment és professor de Conservatori Municipal de Lleida i és tímpani de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Va ser membre per oposició de la Banda Municipal de Barcelona; ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Ciutat de Granada, l’Orquestra del Principat d’Astúries, l’Orquestra Simfònica de l’Illa de Palma, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de Navarra, l’Orquestra de Cadaqués i l’Orquestra Simfònica de la Comunitat Valenciana. Ha actuat sota la batuta de Zubin Metha, Jesús López Cobos i Lorin Maazel, entre d’altres.

Ha rebut ensenyaments de direcció de Banda dels Mestres Enrique García Asensio i Rafael Sanz Espert.

Des de gener de 2014, és Membre Fundador i Director Titular de la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUMLLEIDA).

El 24 juliol de 2020, va oferir, dirigint a la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria, el primer concert que se celebrava a Llíria després del confinament, en l’acte d’obertura de les Termes Romanes de Mura.

En l’actualitat, des de novembre de 2014, és director titular de la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria, amb la qual ha participat en els actes del 25è. Aniversari d’Eurodisney-Paris al 2017, i ha fet una gira per la Selva Negra, on van oferir un concert a la fàbrica de cerveses Rothaus. Cal destacar que, sota la seva batuta, la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria va aconseguir, el 2 de març de 2019, el primer premi i màxima puntuació del jurat i del públic, del III Concurs de Bandes Juvenils “Memorial Francisco Fort” de Montcada.

Pròxims actes