Història

Orquestra Jove

HISTÒRIA

La Jove Orquestra de la Unió Musical de Llíria va sorgir l’octubre de 2018 com una nova agrupació independent de l’Orquestra Simfònica de la societat després de l’entrada com a nou director titular de Pascual Cabanes Fabra. Des d’aquest moment té vida pròpia amb una tasca fonamentalment formativa i educativa, i està formada per estudiants de grau professional i superior amb una edat aproximada d’entre 12 i 21 anys.

Des de llavors, la Jove Orquestra ha dut a terme una intensa activitat concertística. El diumenge 23 de desembre de 2018, es va presentar en un concert titulat «Música i Arts» i amb la participació del cor de veus blanques de la societat.

En 2019 podem destacar la seua participació en el Festival d’Orquestres Ciutat de Llíria el 30 de març al teatre auditori de la nostra societat, el concert de joves solistes a l’auditori del Conservatori de Llíria el 18 de maig, l’espectacle audiovisual “Peer Gynt” de Grieg amb la participació de diversos actors i il·lustrat per alumnat de primer i segon de primària del centre integrat el 22 de juny, i el concert de Santa Cecília juntament amb la banda juvenil interpretant una selecció de les millors bandes sonores el 16 de novembre.

Al començament del 2020, el 3 de gener, la Jove Orquestra ofereix un concert d’Any Nou amb la participació del cor social i el cor de veus blanques de la societat, i diversos cantants solistes en una gala lírica. Al concert de Santa Cecília del 2021, l’Orquestra Jove va estar dirigida pel director de l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, Enrique Pérez Mesas.

Així mateix, en el seu paper formador, l’Orquestra Jove dóna l’oportunitat als nostres joves talents d’oferir concerts de diferents especialitats instrumentals, com els oferts el 2022 amb Aitana Gimeno (saxòfon), Andreu Bochons (trompeta), Carlos M. Pascual Górriz (flauta ) Clara Sauri i Antonio Cruzado (clarinets) Irune Guna (oboè), Pablo Conti (trompeta), Manuel ESparza (contrabaix), ….

Des d’octubre de 2018 el director titular de l’Orquestra Jove és Pascual Cabanes Fabra.

Pròxims actes