Director Titular

Orquestra Jove

Pascual Cabanes Fabra

Director Titular

Naix a Llíria (València) en 1985. Al 2007 obté el Títol Superior de Trompa al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. A més, ha realitzat cursos de perfeccionament amb trompistes com Raúl Díaz, Stefan Dohr, Bruno Schneider, Thomas Müller, Francisco Burguera, Lluís Morató, Salvador Navarro, José Enrique Rosell, Juan José Llimerá, Vicente Navarro, Manuel Antonio Fernández, José Miguel Asensi, etc.

Com a trompista ha col·laborat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola o Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, entre altres, sota la direcció de directors com Josep Pons, Marc Albrecht, Kazushi Ono, Arturo Tamayo, José Ramón Encinar, Nacho de Paz, etc. A més, com a trompista, també ha treballat amb altres directors com Zubin Metah, Enrique García Asensio, Antonio Ros Marbà, Maximiano Valdés, Álvaro Albiach, José Migue Rodilla, Jordi Bernàcer, Rafa Sanz-Espert, Salvador Brotons, etc.

Al desembre de 2015 obté el diploma de Llicenciat en Direcció de Banda amb distinció per la «Associated Board of the Royal Schools of Music» de Londres (ABRSM) i al desembre de 2017 obté el diploma de Llicenciat en Direcció d’Orquestra per la mateixa institució.

Ha estudiat direcció d’orquestra a l’Acadèmia de Direcció Orquestral Opus 23 amb els mestres Miguel Romea i Andrés Salado, i en l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra «José Collado» sota la tutela de Cristóbal Soler. A més ha realitzat cursos o masterclass de direcció d’orquestra i banda amb els mestres Andrés Valero-Castells, Salvador Brotons, Fernando Bonete, Salvador Sebastià, Pascual-Vilaplana, Rafael Sanz-Espert, Rubén Gimeno, Cristóbal Soler, Sergio Alapont, Álvaro Albiach, José Miguel Rodilla, Roberto Forés, Yaron Traub, John Carewe, Arturo Tamayo, José Luis Temes i Yi-Chen Li.

En 2017 obté el Màster Universitari en Investigació Musical per la Universitat Internacional de València (VIU).

Durant la temporada 2018-19 ha sigut director assistent de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i director resident de la Setmana de la Música Religiosa de Conca.

Actualment és director de l’Orquestra Jove i de l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria, director artístic i musical de Harmonie Ensemble-Orchestra, i director pedagògic i coordinador de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra «José Collado».

Al febrer de 2020 obté el Primer Premi en la categoria «Martin i Soler» del “IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana” amb l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria en la categoria “Martin i Soler”, així com el premi al millor director d’aquesta categoria.

Pròxims actes