Director Titular

Banda Simfònica

Vicent Balaguer Doménech

Director Titular

VICENT BALAGUER DOMÉNECH,  neix a Benaguasil, estudia violí i trompeta als conservatoris de València i Barcelona, amb els professors Vicente Campos, Juan Alós, Juan Llinares i Agustin León Ara.

Molt aviat comença amb la docència, als 18 anys és professor de violí del Conservatori Superior de València i també ha impartit classes als conservatoris de Torrent i Cullera, Superior de Castelló, Aragó, Illes Balears i València, realitza masterclasses a la Xina, Polònia i Bulgària. Professor de violí de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Concertino-fundador del Collegium Instrumentale de València, on col·labora amb Felix Ayo, Yehudi Menuhin, Maurice André…

Ha actuat com a solista a França, Àustria, Alemanya, Mèxic,…

Concertino convidat amb les orquestres, Nacional d’Espanya, Simfònica de Barcelona, Simfònica de Navarra, Comunitat de Madrid, Simfònica de la Corunya, Orquestra de València, Simfònica de Tenerife, Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra d’Extremadura, Covent Garden Soloist, Baltic Neopolis Orchestra, on treballa amb directors com Lorin Maazel, García Navarro, Gómez Martínez, García Asensio, Iuri Temirkánov, Cervera Collado, Olaf Koch, Seji Oué, Walter Weller, Cristóbal Soler, Neville Marriner, etc…

Comença a dirigir als 16 anys, amb la Jove Orquestra de la UMB de Benaguasil. Més tard dirigeix l’Orquestra del Conservatori Superior de València, les Illes Balears i el Grup Contenporani de la JONC.

Director convidat amb les Orquestres: de València, Simfònica de Navarra, Simfònica de les Illes Balears, Ciutat d’Elx, Tavernes de la Valldigna, col·laborant amb els solistes, Maria José Montiel, Vasko Vasilev, Rubén Simeó, Javier Balaguer,…

El 2019 és premiat com el millor director al certamen d’orquestres de Bankia.

De 2015 a 2022 ha sigut director artístic de la Unió Musical de Benaguasil on va aconseguir premis tant amb la Banda com a l’Orquestra Jove .

Actualment és solista de violí a l’Orquestra de València i director titular de la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria des de l’octubre de 2023.

Pròxims actes