Colla Pastrana

Colla Pastrana

HISTÒRIA

El Decret 90/2006 de 23 de juny del Consell Valencià, incorporava al catàleg de titulacions de Grau Mitjà l’especialitat de Dolçaina, per la qual cosa la Unió Musical es plantejà incorporar esta especialitat a la seua Escola d’Educands i potenciar la fundació d’una nova agrupació de tabal i dolçaina.

Les classes d’estos instruments  s’iniciaren en el curs 2012-2013 organitzant-se activitats i celebrant la fi del curs amb una cercavila en col·laboració amb el grup de danses “El Tossal” de Llíria  i altres grups de danses i colles de tabal i dolçaina.

El nom de Colla Pastrana esdevé d’un dolçainer llirià, Antoni Pastrana, molt popular a finals del segle XVIII i principis del XIX.

Han participat en nombrosos actes tant a Llíria com a diverses comarques valencianes: destacant les seues participacions a les festes de Sant Vicent  i del Remei (Moros i Cristians)  a Llíria, a les Trobades d’Escoles en Valencià a l’Eliana, les rondes de nadales pels carrers de Llíria,  actuació al Correfocs de Campanar (2016), inauguració de la campanya “Meravelles Llirianes” i homenatfe al gran dolçainer Blasco celebrar a Paterna  (2017). Participació conjunta en el Festival Internacional de músics de corda celebrat al Pavelló Pla de l’Arc de Llíria i actuació conjunta en la Dansà de Manises amb colles de l’Horta i del Camp de Túria per fer una espectacular dansà popular (2018).

Participació en la Nit Mora de les Festes del Remei de Llíria  acompanyant al grup de dansa “Al-Hilal”. Intervingué junt a la colla, Antonio de la Asunción Andrés, autor d’una de les obres que se interpretaren, així com el mestre de dolçaina de  la colla, Eduard Navarro, i Joan Mora al tabal (2019)

Cada Nadal participen en la ronda de nadales pels carrers de Llíria interpretant peces de diferents comarques valencianes. Cal destacar l’última edició del 2019  amb la  col·laboració del grup de danses i rondalles del Tossal de Llíria i els alumnes del col·legis els quals presentaren  el Ball dels Pastorets de Llíria.

Des de febrer del 2020 la Colla Pastrana passa a ser oficialment una agrupació més de la nostra societat, amb Ernest Chisvert Soriano com a cap de colla  en l’especialitat de dolçaina, i Joan Mora en l’especialitat de tabal, ampliant així les agrupacions musicals de la Unió.

Participa a les campanyes de Retrobem la Nostra Música i d’Intercanvis Musicals, col·laborant assíduament amb el Grup de Danses el Tossal de Llíria. Concerts a les Termes Romanes de Mura i església del Remei a Llíria, Alcublas, … actes d’inauguració del Centre d’Innovació Musical de la Unió Musical al desembre de 2021.

Un dels objectius de la Unió Musical és recuperar i donar a conèixer les nostres arrels, història i cultura musical. Aleshores el repertori de la colla no inclou tan sols cançons de cercavila, nadales de dansa o de ball, recuperant la música valenciana més tradicional, sinó també composicions més modernes per a tabal i dolçaina com van demostrar en les festes del Remei del 2019. Així mateix, la Unió Musical de Llíria ha inclòs a la Quinzena Musical “Manuel Enguídanos Cotanda” que s’organitza tots els estius, l’especialitat de dolçaina impartida pel professor Antoni de l’Asunción.

ÚLTIMES NOTÍCIES DE LA COLLA PASTRANA

Nerea Pascual Bodí, alumna de l’Escola d’Educands, màxima puntuació de l’alumnat de la Unió al II Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, ciutat creativa”

Ahir per la vesprada, la presidenta la Unió Amparo Esquerdo, ha fet entrega a Nerea Pascual Bodí del diploma que

Comparteix en les xarxes socials!

Intens final de curs a la Unió

A la Unió seguim apostant per l’educació i totes aquelles accions que contribuïsquen a millorar-ne la qualitat, per això res

Comparteix en les xarxes socials!

Balconej-AR-t, primer premi per votació popular per al CIEM

Aquest matí, l’alcalde de Llíria ha lliurat els premis del primer certamen de pintura “BalconejAR-t. Balconades per la Salut Mental”.

Comparteix en les xarxes socials!

Recitals de #MúsicsDeLaUnió

La Unió Musical, mitjançant l’Escola d’Educands, amb el suport de la Diputació de València, ha programat dos recitals de joves

Comparteix en les xarxes socials!

El CIEM Unió Musical participa en la cantata “el cor de la terra”

L’alumnat del CIEM Unió Musical va participar ahir, juntament amb l’alumnat dels col·legis de Llíria CEIP San Vicente i CEIP

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes