Colla Pastrana

Colla Pastrana

HISTÒRIA

El Decret 90/2006 de 23 de juny del Consell Valencià, incorporava al catàleg de titulacions de Grau Mitjà l’especialitat de Dolçaina, per la qual cosa la Unió Musical es plantejà incorporar esta especialitat a la seua Escola d’Educands i potenciar la fundació d’una nova agrupació de tabal i dolçaina.

Les classes d’estos instruments  s’iniciaren en el curs 2012-2013 organitzant-se activitats i celebrant la fi del curs amb una cercavila en col·laboració amb el grup de danses “El Tossal” de Llíria  i altres grups de danses i colles de tabal i dolçaina.

El nom de Colla Pastrana esdevé d’un dolçainer llirià, Antoni Pastrana, molt popular a finals del segle XVIII i principis del XIX.

Han participat en nombrosos actes tant a Llíria com a diverses comarques valencianes: destacant les seues participacions a les festes de Sant Vicent  i del Remei (Moros i Cristians)  a Llíria, a les Trobades d’Escoles en Valencià a l’Eliana, les rondes de nadales pels carrers de Llíria,  actuació al Correfocs de Campanar (2016), inauguració de la campanya “Meravelles Llirianes” i homenatfe al gran dolçainer Blasco celebrar a Paterna  (2017). Participació conjunta en el Festival Internacional de músics de corda celebrat al Pavelló Pla de l’Arc de Llíria i actuació conjunta en la Dansà de Manises amb colles de l’Horta i del Camp de Túria per fer una espectacular dansà popular (2018).

Participació en la Nit Mora de les Festes del Remei de Llíria  acompanyant al grup de dansa “Al-Hilal”. Intervingué junt a la colla, Antonio de la Asunción Andrés, autor d’una de les obres que se interpretaren, així com el mestre de dolçaina de  la colla, Eduard Navarro, i Joan Mora al tabal (2019)

Cada Nadal participen en la ronda de nadales pels carrers de Llíria interpretant peces de diferents comarques valencianes. Cal destacar l’última edició del 2019  amb la  col·laboració del grup de danses i rondalles del Tossal de Llíria i els alumnes del col·legis els quals presentaren  el Ball dels Pastorets de Llíria.

Des de febrer del 2020 la Colla Pastrana passa a ser oficialment una agrupació més de la nostra societat, amb Ernest Chisvert Soriano com a cap de colla  en l’especialitat de dolçaina, i Joan Mora en l’especialitat de tabal, ampliant així les agrupacions musicals de la Unió.

Participa a les campanyes de Retrobem la Nostra Música i d’Intercanvis Musicals, col·laborant assíduament amb el Grup de Danses el Tossal de Llíria. Concerts a les Termes Romanes de Mura i església del Remei a Llíria, Alcublas, … actes d’inauguració del Centre d’Innovació Musical de la Unió Musical al desembre de 2021.

Un dels objectius de la Unió Musical és recuperar i donar a conèixer les nostres arrels, història i cultura musical. Aleshores el repertori de la colla no inclou tan sols cançons de cercavila, nadales de dansa o de ball, recuperant la música valenciana més tradicional, sinó també composicions més modernes per a tabal i dolçaina com van demostrar en les festes del Remei del 2019. Així mateix, la Unió Musical de Llíria ha inclòs a la Quinzena Musical “Manuel Enguídanos Cotanda” que s’organitza tots els estius, l’especialitat de dolçaina impartida pel professor Antoni de l’Asunción.

ÚLTIMES NOTÍCIES DE LA COLLA PASTRANA

L’Orfeó Valencià i l’Orquestra Simfònica Unió Musical captiven el púbic amb “El Messies”

Llíria va donar ahir la benvinguda a l’any 2023 amb la màgnifica interpretació d’El Messies, una de les obres musicals

Comparteix en les xarxes socials!

L’Orquestra Simfònica, amb “El Messies” de Händel, protagonitza el concert del Cicle CaixaBank i de Turisme Llíria per donar la benvinguda al 2023

L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria dirigida pel seu director titular Pascual Cabanes, juntament amb l’Orfeó Valencià, i el seu

Comparteix en les xarxes socials!

Vicent Balaguer i Germán Asensi, protagonistes del concert de Nadal de la Banda Simfònica Unió Musical

Aquest any, al tradicional concert de Nadal de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, a més de donar la

Comparteix en les xarxes socials!

El Cor Social encara la recta final de l’any del seu 25é aniversari

A la recta final de l’any, el Cor Social de la Unió Musical de Llíria, amb el  seu director titular

Comparteix en les xarxes socials!

Cine la Unió, programació de desembre

COMPRAR ENTRADES HORARISDivendres 2 desembre a les 19:00hDissabte 3 desembre a les 19:00hDiumenge 4 desembre a les 19:00hDissabte 10 desembre a les 19:00hDiumenge 11 desembre a les 17:00h  SINOPSIS Hace un año

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes