Colla Pastrana

Colla Pastrana

HISTÒRIA

El Decret 90/2006 de 23 de juny del Consell Valencià, incorporava al catàleg de titulacions de Grau Mitjà l’especialitat de Dolçaina, per la qual cosa la Unió Musical es plantejà incorporar esta especialitat a la seua Escola d’Educands i potenciar la fundació d’una nova agrupació de tabal i dolçaina.

Les classes d’estos instruments  s’iniciaren en el curs 2012-2013 organitzant-se activitats i celebrant la fi del curs amb una cercavila en col·laboració amb el grup de danses “El Tossal” de Llíria  i altres grups de danses i colles de tabal i dolçaina.

El nom de Colla Pastrana esdevé d’un dolçainer llirià, Antoni Pastrana, molt popular a finals del segle XVIII i principis del XIX.

Han participat en nombrosos actes tant a Llíria com a diverses comarques valencianes:

Any 2015:

Festes de Sant Vicent  i del Remei (Moros i Cristians)  a Llíria.

Trobada d’Escoles en Valencià a l’Eliana.

Ronda de nadales pels carrers de Llíria.

Any 2016: 

Correfocs a Campanar.

Any 2017:

Inauguració de la campanya “Meravelles Llirianes”.

Homenatge al gran dolçainer Blasco celebrat a Paterna.

Participació conjunta en el Festival Internacional de músics de corda celebrat al Pavelló Pla de l’Arc de Llíria.

Actuació conjunta en la Dansà de Manises amb colles de l’Horta i del Camp de Túria per fer una espectacular dansà popular.

Any 2019:

Participació en la Nit Mora de les Festes del Remei de Llíria  acompanyant al grup de dansa “Al-Hilal”. Intervingué junt a la colla, Antonio de la Asunción Andrés, autor d’una de les obres que se interpretaren, així com el mestre de dolçaina de  la colla, Eduard Navarro, i Joan Mora al tabal.

Cada Nadal participen en la ronda de nadales pels carrers de Llíria interpretant peces de diferents comarques valencianes. Cal destacar l’última edició del 2019  amb la  col·laboració del grup de danses i rondalles del Tossal de Llíria i els alumnes del col·legis els quals presentaren  el Ball dels Pastorets de Llíria.

Des de febrer del 2020 La Colla Pastrana de l’Escola d’Educands de la Unió Musical de Llíria passa a ser oficialment una agrupació més de la nostra societat, amb Ernest Chisvert com a cap de colla  en l’especialitat de dolçaina, i Joan Mora en l’especialitat de tabal, ampliant així les agrupacions musical de la Unió Musical.

Un dels objectius de la Unió Musical és recuperar i donar a conèixer les nostres arrels, història i cultura musical. Aleshores el repertori de la colla no inclou tan sols cançons de cercavila, nadales de dansa o de ball, recuperant la música valenciana més tradicional, sinó també composicions més modernes per a tabal i dolçaina com van demostrar en les festes del Remei del 2019.

ÚLTIMES NOTÍCIES DE LA COLLA PASTRANA

Medalla de la Ciutat per al nostre Col·legi-CIEM

En un acte celebrat aquesta vesprada al nostre Teatre, l’Ajuntament de Llíria ha fet entrega de les distincions honorífiques que

Comparteix en les xarxes socials!

UN POBLE, UNA PASSIÓ

Un poble, una passió En els darrers dies el President de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, amb

Comparteix en les xarxes socials!

Classes d’estimulació musical a l’Escola d’Educands de la Unió

DE 0 A 3 ANYS. MÉS INFORMACIÓ: 96 278 02 54 escola@uniomusicaldelliria.com Comparteix en les xarxes socials!

Comparteix en les xarxes socials!

Oferta de treball

OFERTA DE TREBALL VACANT D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA CONTRACTE: 10 hores setmanals. REQUISITIS: Títol d’Educació Primària. Títol de B2 o Superior d’anglés.

Comparteix en les xarxes socials!

Amb un concert, la Unió oferirà el seu suport perquè les societats musicals siguen declarades patrimoni immaterial de la UNESCO

La Unió Musical, a través de la seua Banda Simfònica, oferirà un dels 33 concerts que es realitzaran en totes

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes