Història

Cor Social

HISTÒRIA

L’afició dels socis i simpatitzants de la Unió Musical pel cant i les representacions de teatre tenen els seus inicis en els primers anys de la fundació de la Societat. Molt prompte es va formar un quadre artístic per representar, entre altres activitats, sarsueles, la direcció musical estava a càrrec del director de la Banda, bon exemple d’això és el Cor que el mestre Carmelo Llorente Ladrero va dirigir entre 1966-1967.

Tal com el coneixem avui en dia, el Cor Social inicia el seu camí a finals de 1996 com una iniciativa de la Directiva presidida en aquelles dates per Enrique Aliaga Torres. El seu concert de presentació al públic va ser en el nostre Teatre, el dia 22 de març de 1997, sent el seu primer director Miguel Gorrea Garrigues. En aquesta nova etapa, es tracta de donar la possibilitat a socis i sòcies de formar part d’una activitat musical, poder cantar en una agrupació.

Des de 1997, sense interrupció, han estat nombroses les seues actuacions en diverses ciutats espanyoles, destacant l’actuació a TVE el 1997, juntament amb la nostra Banda Simfònica i el cantant Francisco, gravant posteriorment un CD. També ha gravat l’obra “Cant Espiritual”, de Bernardo Adam Ferrero i un CD juntament amb la nostra Banda i l’Orquestra Simfònica dins de la Campanya de “Retrobem la Nostra Música”. Al desembre de 2000 va actuar junt a la Banda Municipal de València en el Concert de Nadal al Palau de la Música i una setmana després torna a actuar a Albacete.

Són de destacar les seues interpretacions, juntament amb l’Orquestra de la Unió Musical de les obres “Carmina Burana” de Carl Orff i “Missa de la Coronació en Do KV317”, de Mozart.

Al desembre de 2012 el Cor Social juntament amb la nostra Banda Simfònica van interpretar, al Teatre de la Unió i amb caràcter d’estrena mundial, l’obra Michael s Day Symphony, op. 152″ del compositor holandès Marc van Delft.

A partir de l’any 2001 es fa càrrec de la direcció del Cor Social, Francisco Javier Castellano Gómez. Des de gener de 2010 a setembre de 2014 el director titular va ser Francesc Gamon Olmo i, des de setembre de 2014 a setembre de 2021, la directora titular ha sigut Vivian Gutiérrez Abreu, primera dona que s’ha fet càrrec com a titular d’una de les agrupacions de la Unió Musical de Llíria.

Des d’octubre de 2021, el director titular és  José Miguel Maqueda Aliaga.

Pròxims actes