Premis i Guardons
La BANDA SIMFÒNICA és el pilar fonamental de la Societat Unió Musical i és probablement l’agrupació amateur més guardonada del món.
La seua impressionant Sala de Trofeus mostra públicament gran part d’aquests premis. Ha conquerit més de 60 primers premis en certàmens nacionals i internacionals, d’entre els quals destaca l’èxit obtingut l’any 1962 a Kerkrade (Holanda) al ser considerada la Banda amb major puntuació en la història d’aquest Concurs. La Unió Musical era la primera banda espanyola que participava en aquest important Concurs Mundial de Música on va competir amb 77 agrupacions musicals procedents de 17 països. El jurat internacional va atorgar a la Unió el Primer Premi i la Medalla d’Or amb Distinció d’Honor en la competició de concerts i la Medalla de Plata en la de marxes.


Finalment l’Ajuntament de Kerkrade li va atorgar la Bandera de Sant Lambert al ser l’agrupació musical de la màxima categoria amb la més elevada puntuació. També va aconseguir la Medalla de Plata del Governador de la província de Limburg a Holanda. En el Concurs Mundial de Música de Kerkrade de 1966, la Unió Musical va tornar a participar aconseguint una altra vegada el Primer Premi amb Medalla d’Or i Menció d’Honor en la competició de concert i el Primer Premi i la Medalla d’Or en la de marxes. L’any 1970 i per tercera vegada, la Banda Simfònica Unió Musical va tornar a participar en el Concurs Mundial de Música de Kerkrade.
Va ser l’única banda espanyola que va participar i en aquesta ocasió va competir amb 81 agrupacions musicals procedents de 19 països i va aconseguir dos primers Premis amb Menció d’Honor i dues Medalles d’Or. La Unió Musical ha estat l’única banda que ha participat tres vegades en aquest concurs Mundial de Música de Kerkrade obtenint els màxims guardons: 5 Primers Premis amb Menció d’Honor, 5 Medalles d’Or, un Segon Premi i una Medalla de Plata.

LA BANDA MÉS GUARDONADA EN EL CIBM DE VALÈNCIA
La Unió Musical és també la Banda que més primers premis ha aconseguit al llarg de la història del Certamen Internacional de Bandes de Música de València.
LA BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA ha concursat 59 VEGADES AL CIBM, GUANYANT 46 PRIMERS PREMIS, DELS QUALS 43 HAN SIGUT EL MÀXIM GUARDÓ; EN 12 OCASIONS HA OBTINGUT EL SEGON PREMI I, NOMÉS UNA OCASIÓ NO VA OBTENIR PREMI. a MÉS, EN QUATRE EDICIONS HA ACTUAT COM BANDA CONVIDADA I PER TANT FORA DE CONCURS.
La segona classificada que LA segueix ha aconseguit 29 Primers Premis (26 EL MÀXIM GUARDÓ) I LA TERCERA, 13 PRIMERS PREMIS (9 EL MÀXIM GUARDÓ).
Entre el nombrosos premis i distincions
rebudes per la Unió Musical, cal destacar:
- 15 Primers Premis en altres certàmens de Música d’àmbit nacional, destacant els aconseguits a Bilbao (1919), Burgos (1923), Màlaga (1928), Múrcia (1943 i 1944) i Alacant (1946). A Saragossa (1922) i Barcelona (1929) va aconseguir el segon premi.
- Alta Distinció de la Generalitat Valenciana en 1995.
- Colós del País Valencià en 1978.
- Alta Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana en l’any 2003, sent la primera banda de música que se li atorgava aquesta distinció.
- Medalla d’Or de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en 2003.
- Nomenament d’ “Insigne de la Música Valenciana 2002” per la seua trajectòria musical.
- Distinció atorgada per l’Associació de Professors Músics de Santa Cecília de València.
- Medalla d’Or de la Ciutat de Llíria.
- Granada d’Or de l’Ajuntament de Granada.
- Medalla d’Or i Trofeu de les Nacions del “Internationale Blasorchester Festival” WIG-74 de Viena.
- Distinció de l’Ajuntament de Màlaga.
- Certificat de la “Alliance for Arts Education” del John F. Kennedy Center a Nova York (1978).
- Rèplica de la Campana de la Llibertat de l’Ajuntament de Filadèlfia.
- Gran Creu i Encomanda al Mèrit de l’Ordre Militar i Hospitalària de Sant Llàtzer de Jerusalem, atorgada l’any 1981 com recompensa per la seua tasca cultural i com a millor Banda de Música d’Espanya.
- Distinció IX Festival Internacional Cervantino de Guanajauto (Mèxic).
- Diploma i Medalla de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València al Mèrit en les Belles Arts (1986).
- Distinció del Rotary Club València pel seu servei a la Comunitat en pro de la Música.
- Medalla del Cercle Artístic de Barcelona (1963).
- Distinció de l’Alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, el 1990.
- “Doctor honoris causa” per la Universitat dels Andes. Títol que se li va concedir l’any 2008 a la ciutat andina de Mèrida (Veneçuela) convertint-se en la primera societat musical en rebre aquest títol.
- Condecoració de la Universitat dels Andes, Dr. Caracciolo Parra i Olmedo. Rector Heroic, per la seua aportació a l’intercanvi cultural dels pobles.
- Condecoració Batalla de “Carabobo” en el grau de Primer Medalló Daurat, concedit l’any 2008 pel Govern de l’Estat de Carabobo (Veneçuela).
- Cuatre Primers Premis i tres mencions d’Honor al Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea en els anys 2001, 2004, 2011 i 2019, aconseguint l’any 2011 el Corbatí d’Or a tota una trajectòria musical.
- Medalla de la Ciutat de Llíria en 2019.
La BANDA JUVENIL des de la seua creació l’any 1959 fins a l’actualitat, ha servit de viver a la nostra Banda Simfònica
L’any 1960 va obtenir el Primer Premi al Certamen de Pasdobles de Gandia i el 1964 el Primer Premi en el Concurs de Bandes Juvenils de València.
Recentment, al març de 2019, també ha obtingut el Primer Premi i el Premi del Públic al III Concurs de Bandes Juvenils de Montcada.


L’ ORQUESTRA SIMFÒNICA, la primera creada en una societat musical valenciana en l’any 1981, integrada exclusivament per alumnes que havien iniciat els seus estudis en la seua Escola d’Educands, es va formar inicialment amb 20 instrumentistes de corda i 10 de fusta, metall i percussió.
El 2 de febrer de 2020, l’Orquestra Simfònica va participar en el IV Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana, en el qual va obtenir el Premi a la millor orquestra, categoria “Martín i Soler”, rebent el seu director, Pascual Cabanes Fabra, el permi al millor director.