Notícies

La Unió acull l’exposició “Les nostres compositores. Les oblidades creadores de música valencianes”

La Unió Musical de Llíria acull, des del proper divendres 17 de desembre fins al 7 de gener, l’exposició que homenatja les compositores valencianes. La inauguració tindrà lloc a les 18:30 h, al vestíbul del carrer Sant Miquel i compta amb la participació de la doctora en història Elvira Asensi Silvestre.

El paper femení a la història de la música valenciana sol passar inadvertit. Per això, amb l’exposició ‘Les Nostres Compositores. Les oblidades creadors musicals valencians’ organitzada per Presidència de la Generalitat Valenciana i gestionada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), es pretén reconèixer i difondre la tasca de les grans dones oblidades.

Es tracta d’una mostra amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes, que es complementa amb la publicació d’un llibre, obra de Raquel Lacruz (Catedràtica de violoncel del Conservatori Superior de Música de València) per visibilitzar unes dones gairebé desconegudes fins ara, que van deixar empremta a la història de la música valenciana.

L’exposició recopila la trajectòria de creadores com l’esclava Hind, les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, tres germanes monges que componien al seu convent al segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes.

Així mateix, aquestes dones comparteixen espai amb altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València CF, desconegut per la gran majoria dels aficionats i aficionades; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; la gran compositora Matilde Salvador Segarra, Maria Lluïsa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres, juntament amb joves promeses del segle XXI.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes