Banda JuvenilCertamen València

La Banda Juvenil inicia les seues vacances després de 22 actes des de setembre de 2023

La Banda Juvenil Unió Musical de Llíria va participar ahir, juntament amb les altres quatre Bandes Juvenils de les societats musicals que aquest any competixen a la Secció d’Honor del 136 Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, en una activitat que ha organitzat l‘Institut Valencià de Cultura (IVC)centrada en el potencial i energia de les bandes juvenils valencianes.

L’esdeveniment va estar presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de València José Luis Moreno, el diputat provincial de cultura Francisco Teruel, el director general de l’IVC Álvaro López-Jamar, la presidenta de la FSMCV,  Daniela González, la Fallera Major Infantil de València Marina García Arribas i la seua Cort d’Honor, així com la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llíria, María José Llopis, la presidenta de la Unió Musical Amparo Esquerdo i la Regina de la Música i Unionera Major Amparo Puchol i la seua Cort d’Honor.

L’acte es va desenvolupar, en primer lloc, al Teatre Principal der València on des de la façana, es va interpretar l’obra d’Andrés Valero Castells, “Fanfarria Valenciana” dirigida pel mateix i encarregada per l’IVC per a l’acte. Un músic unioner, Jordi García Griñón, estava entre els músics encarregats de fer la interpretació.

Seguidament, i ja a l’interior del Teatre Principal, amb els músics disposats a les llotges i el director Andrés Valero Castells al centre de l’escenari, es va interpretar el pasdoble “Xàbia” del compositor Salvador Salvà donant pas a la projecció d’uns curts vídeos del Certamen, de l’IVC i de les Bandes participants, per seguir amb els parlaments per part del regidor de cultura de l’Ajuntament de València i el director general de l’IVC, i finalitzar amb la interpretació conjunta de l’Himne de la Comunitat Valenciana amb la jove cantant valenciana Melani Garcia.

Des del ple de gom a gom pati de butaques del Teatre Principal els espectadors van assistir a una experiència poques vegades viscuda: la música els envoltava permetent als oients ser transportats a un món sonor tridimensional on els sons arribaven de totes les direccions a diferent alçada i profunditat i veient el director de cara.

Acabat l’acte a l’interior del teatre Principal, les Bandes van formar al carrer de les Barques per salvar la curta distància que les separava de la porta principal de l’Ajuntament en una cercavila en què interpretant diversos pasdobles com Amparito Roca o Paquito el xocolater, van delectar el públic apostat al seu pas.

Ja a la porta de l’Ajuntament totes les Bandes van tornar a ser dirigides per Andrés Valero Castells interpretant el pasdoble València de Padilla per finalitzar l’acte amb la Mascletà Simfònica de Joan Cerveró executada per més de 100 percussionistes.

Aquest acte ha servit per tancar la temporada de la Banda Juvenil que, des del setembre del 2023, ha realitzat 22 actes dels quals 9 han sigut concerts. Molta activitat en una temporada en què el gran treball que realitzen els nostres joves es veu recompensat pels resultats en cadascun dels actes en què participen, per la qual cosa a la Unió no podem més que estar agraïts per la seva implicació i responsabilitat, orgullosos pel seu talent i esperançats en el futur, sense oblidar les famílies que els acompanyen a cada moment. Ara toca un merescut descans.

Moltes gràcies i bones vacances!

La Banda Juvenil Unió Musical de Llíria participó ayer, junto con las otras cuatro Bandas Juveniles de las sociedades musicales que este año compiten en la Sección de Honor del 136 Certamen Internacional de Bandas de Música Ciutat de València, en una actividad que ha organizado el Instituto Valenciano de Cultura (IVC) centrada en el potencial y energía de las bandas juveniles valencianas.

El evento estuvo presidido por el concejal de Cultura del Ayuntamiento de Valencia José Luis Moreno, el diputado provincial de cultura Francisco Teruel, el director general del IVC Álvaro López-Jamar, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, la Fallera Mayor Infantil de Valencia Marina García Arribas y su Corte de Honor, así como la concejala de Cultura del Ayuntamiento de Llíria, María José Llopis, la presidenta de la Unió Musical Amparo Esquerdo y la Regina de la Música y Unionera Mayor Amparo Puchol y su Corte de Honor.

El acto se desarrolló, en primer lugar, en el Teatro Principal de Valencia donde desde la fachada, se interpretó la obra de Andrés Valero Castells, “Fanfarria Valenciana” dirigida por el mismo y encargada por el IVC para el acto. Un músico unionero, Jordi García Griñón, estaba entre los músicos encargados de realizar la interpretación.

Seguidamente, y ya en el interior del Teatro Principal, con los músicos dispuestos en los palcos y el director Andrés Valero Castells en el centro del escenario, se interpretó el pasodoble “Xàbia” del compositor Salvador Salvà dando paso a la proyección de unos cortos vídeos del Certamen, del IVC y de las Bandas participantes, para seguir con los parlamentos por parte del concejal de cultura del Ayuntamiento de Valencia y el director general del IVC, y acabar con la interpretación conjunta del Himno de la Comunidad Valenciana con la joven cantante valenciana Melani Garcia.

Desde el repleto patio de butacas del Teatro Principal los espectadores asistieron a una experiencia rara vez vivida: la música les rodeaba permitiendo a los oyentes ser transportados a un mundo sonoro tridimensional donde los sonidos llegaban de todas las direcciones a diferente altura y profundidad y viendo el director de cara.

Terminado el acto en el interior del teatro Principal, las Bandas formaron en la calle de las Barcas para salvar la corta distancia que las separaba de la puerta principal del Ayuntamiento en un pasacalle en el que interpretando varios pasodobles como Amparito Roca o Paquito el chocolatero, deleitaron al público apostado a su paso.

Ya en la puerta del Ayuntamiento todas las Bandas volvieron a ser dirigidas por Andrés Valero Castells interpretando el pasodoble Valencia de Padilla para finalizar el acto con la Mascletà Sinfónica de Joan Cerveró ejecutada por más de 100 percusionistas.

Este acto ha servido para cerrar la temporada de la Banda Juvenil que, desde septiembre de 2023, ha realizado 22 actos de los que 9 han sido conciertos. Mucha actividad en una temporada en la que el gran trabajo que realizan nuestros jóvenes se ve recompensado por los resultados en cada uno de los actos en los que participan, por lo que en la Unió no podemos más que estar agradecidos por su implicación y responsabilidad, orgullosos por el su talento y esperanzados en el futuro, sin olvidar a las familias que les acompañan en cada momento. Ahora toca un merecido descanso.

¡Muchas gracias y buenas vacaciones!

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes