Banda SimfònicaConcertLlíria city of musicUnió Musical Llíria

La Banda Simfònica Unió Musical va culminar el Concert de les Bandes de Sant Miquel, desafiant la pluja.

La Banda Simfònica Unió Musical ha tancat aquest any el Concert de les Bandes de les festes de Sant Miquel. Sota la batuta de Vicent Balaguer, la Banda que va ser guanyadora al Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) de València d’aquest any, ha ofert un programa variat i emocionant.

El repertori incloïa el pasdoble Musical Apolo  d’Amando Blanquer, una peça vibrant i plena d’energia. A continuació, van interpretar la majestuosa i dramàtica Romeu i Julieta de Prokofiev, una obra que captura l’essència de l’amor tràgic dels personatges shakesperians.

Per concloure el concert, la Banda Simfònica Unió Musical tenia programada la interpretació de Spartacus de Kachaturian, una composició poderosa que evoca l’èpica i la lluita del cèlebre gladiador. Tot i això, les inclemències del temps van impedir que aquesta obra mestra es desenvolupara a l’escenari.

En el marc de la commemoració de l’any de Vicent Andrés Estellés, la Unió Musical de Llíria havia planejat interpretar les Danses Valencianes de Ximo Tarín Micó, que prometien ser un tribut commovedor. L’actriu Lara Salvador anava a recitar les tres gasetilles en vers publicades a principis dels anys 60 al diari Las Provincias, les quals aborden la romeria i la fira de Sant Miquel. L’habilitat d’Estellés per capturar l’essència de la vida valenciana als seus versos hauria ressonat de manera esplèndida a la plaça Major, connectant indubtablement amb els assistents en recitar els poemes dedicats a la nostra ciutat i als seus costums.

El que sí es va aconseguir dur a terme va ser l’homenatge a Álvaro Albiach, que va rebre un reconeixement públic de la seua ciutat natal en honor a la seua trajectòria artística destacada. Albiach ha dirigit importants orquestres tant a nivell nacional com internacional, combinant la seua tasca simfònica amb una presència notable en l’àmbit operístic. A més, ha treballat a teatres i festivals de renom, acumulant nombrosos mèrits extraordinaris.

La Banda Sinfónica Unió Musical ha cerrado este año el Concierto de las Bandas de las fiestas de Sant Miquel. Bajo la batuta de Vicent Balaguer, la Banda que fue ganadora en el Certamen Internacional de Bandas de Música (CIBM) de Valencia de este año, ha ofrecido un variado y emocionante programa.

El repertorio incluía el pasodoble Musical Apolo de Amando Blanquer, una pieza vibrante y llena de energía. A continuación, interpretaron la majestuosa y dramática Romeo y Julieta de Prokofiev, una obra que captura la esencia del amor trágico de los personajes shakesperianos.

Para concluir el concierto, la Banda Sinfónica Unió Musical tenía programada la interpretación de Spartacus de Kachaturian, una composición poderosa que evoca la épica y la lucha del célebre gladiador. Sin embargo, las inclemencias del tiempo impidieron que esta obra maestra se desarrollara en el escenario.

En el marco de la conmemoración del año de Vicent Andrés Estellés, la Unió Musical de Llíria había planeado interpretar a las Danses Valencianes de Ximo Tarín Micó, que prometían ser un tributo conmovedor. La actriz Lara Salvador iba a recitar las tres gacetillas en verso publicadas a principios de los años 60 en el periódico Las Provincias, las cuales abordan la romería y la feria de San Miguel. La habilidad de Estellés para capturar la esencia de la vida valenciana en sus versos habría resonado de forma espléndida en la plaza Mayor, conectando indudablemente con los asistentes al recitar los poemas dedicados a nuestra ciudad y sus costumbres.

Lo que se logró llevar a cabo fue el homenaje a Álvaro Albiach, que recibió un reconocimiento público de su ciudad natal en honor a su trayectoria artística destacada. Albiach ha dirigido importantes orquestas tanto a nivel nacional como internacional, combinando su labor sinfónica con una notable presencia en el ámbito operístico. Además, ha trabajado en teatros y festivales de renombre, acumulando numerosos méritos extraordinarios.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes