Banda SimfònicaCertamen ValènciaLlíria city of musicPremis

Música, i més música!. La Banda Simfònica Unió Musical de Llíria lidera el Certamen

L‘edició 136 del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València va finalitzar amb la victòria merescuda de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria a la Secció d’Honor, amb 364,5 punts! El segon lloc va ser per a la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol amb 361,5 punts, seguits en tercer lloc pel CIM L’Harmònica de Bunyol amb 355,5 punts. 

Un aplaudiment a totes les Bandes per les seues interpretacions brillants!.

Sota la batuta de Vicente Balaguer Domènech, la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria va enlluernar amb el pasdoble “Eugenia López” de Bernardo Adam Ferrero i la peça lliure “Concert for Wind Orchestra” de Ximo Tarín Micó, compositor i director que també va participar com a clarinetista amb la seua Banda. L’obra obligada, “L’arbre blanc” de Pere Vicalet, que ret  homenatge a una llegenda de Gata de Gorgos i a un arbre que va protegir els seus habitants durant el setge francès el 1812.

La Unió Musical de Llíria va estar acompañada per més de 400 socis/es i simpatitzants entre els quals es trobava la Regina de la Música Amparo Puchol Benet i Cort d’Honor 2023,  així com per l’alcalde de Llíria Joanma Miguel i membres de la Corporació Municipal, així com per els mestres García Asensio i Ros Marbà que han estat durant els últims assajos entre nosaltres.

L’esdeveniment va comptar amb la presència del regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals i president del Comitè organitzador, José Luis Moreno, que va lliurar el merescut guardó a la Unió Musical de Llíria.

Abans del lliurament de premis, el compositor i director Salvador Chuliá va ser honrat per la seua destacada trajectòria musical al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

Mentre deliberava el jurat, compost per Eduardo Soutullo, José M. Sánchez Verdú, Juan J. Colomer, Julius Williams i Verena Mösenbichler-Bryant, la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Cristóbal Soler, va clausurar l’esdeveniment amb fermall d’or.

ELS RESULTATS A LES ALTRES SECCIONS DEL CERTAMEN

SECCIÓ PRIMERA:

  1. Banda Simfònica de Samacá (Colòmbia) amb 315,5 punts.
  2. Societat Musical L’Esperança de Sant Vicent del Raspeig amb 303,5 punts.
  3. Associació Amics de la Música de Benifaió amb 284 punts.

SECCIÓ SEGONA:

  1. Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra), va aconseguir 338 punts.
  2. Banda de Música Santàdega de Coles (Ourense), va obtenir 324 punts.
  3. Societat Musical La Familiar de Benisanó, va aconseguir 323 punts.

SECCIÓ TERCERA:

  1. Banda Marcial do Vale (Portugal), va liderar amb 351 punts.
  2. Banda de Música de Getafe, va obtenir 337 punts.
  3. Centre Artístic Musical de Moncada, va aconseguir 319 punts.

Imatges del Certamen 2024

clica sobre la imatge

La edición 136 del Certamen Internacional de Bandas de Música Ciudad de Valencia finalizó con la victoria merecida de la Banda Sinfónica Unió Musical de Llíria en la Sección de Honor, ¡con 364,5 puntos! El segundo puesto fue para la Sociedad Musical “La Artística” de Buñol con 361,5 puntos, seguidos en tercer lugar por el CIM La Armónica de Buñol con 355,5 puntos.

¡Un aplauso a todas las Bandas por sus interpretaciones brillantes!.

Bajo la batuta de Vicente Balaguer Domènech, la Banda Sinfónica Unió Musical de Llíria deslumbró con el pasodoble “Eugenia López” de Bernardo Adam Ferrero y la pieza libre “Concierto for Wind Orchestra” de Ximo Tarín Micó, compositor y director que también participó como clarinetista con su Banda. La obra obligada, “L’arbre blanc” de Pere Vicalet, que rinde homenaje a una leyenda de Gata de Gorgos y a un árbol que protegió a sus habitantes durante el asedio francés en 1812.

La Unió Musical de Llíria estuvo acompañada por más de 400 socios/as y simpatizantes entre los que se encontraba la Regina de la Música Amparo Puchol Benet y Cort de Honor 2023, así como por el alcalde de Llíria Joanma Miguel y miembros de la Corporación Municipal, así como por los maestros García Asensio y Ros Marbà que han estado durante los últimos ensayos entre nosotros.

El evento contó con la presencia del concejal de Acción Cultural, Patrimonio y Recursos Culturales y presidente del Comité organizador, José Luis Moreno, que entregó el merecido galardón a la Unión Musical de Llíria.

Antes de la entrega de premios, el compositor y director Salvador Chuliá fue honrado por su destacada trayectoria musical en el Certamen Internacional de Bandas de Música Ciudad de Valencia.

Mientras deliberaba el jurado, compuesto por Eduardo Soutullo, José M. Sánchez Verdú, Juan J. Colomer, Julius Williams y Verena Mösenbichler-Bryant, la Banda Sinfónica Municipal de Valencia, dirigida por Cristóbal Soler, clausuró el evento con broche de oro.

LOS RESULTADOS EN LAS OTRAS SECCIONES DEL CERTAMEN

SECCIÓN PRIMERA:

  1. Banda Sinfónica de Samacá (Colombia) con 315,5 puntos.
  2. Sociedad Musical La Esperanza de San Vicente del Raspeig con 303,5 puntos.
  3. Asociación Amigos de la Música de Benifaió con 284 puntos.

SECCIÓN SEGUNDA:

  1. Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra) que logró 338 punts.
  2. Banda de Música Santàdega de Coles (Ourense), obtuvo 324 puntos.
  3. Sociedad Musical La Familiar de Benisanó, logró 323 puntos.

SECCIÓN TERCERA:

  1. Banda Marcial do Vale (Portugal), lideró con 351 puntos.
  2. Banda de Música de Getafe, obtuvo 337 puntos.
  3. Centro Artístico Musical de Moncada, logró 319 puntos.
Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes