Banda SimfònicaNotíciesUnió Musical Llíria

La Unió inscriu la seua Banda Simfònica al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2024

La Unió Musical de Llíria confirma que aquest matí ha formalitzat telemàticament la seua inscripció a la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València 2024” tal com ho va acordar la Junta Directiva a la reunió celebrada ahir divendres 19 de gener.

El diumenge 21 de juliol de 2013, la Banda Simfònica Unió Musical va participar per última vegada al CIBM i, exactament onze anys després, tornarà a participar en este important esdeveniment musical, en el qual es reuneixen anualment les bandes més prestigioses de la Comunitat Valenciana, així com de la resta del territori espanyol i les de tot el món que consideren este certamen com un dels més reconeguts a nivell internacional.

Fou un 2 d’agost de 1911 quan la Unió es presentà per primera vegada a un concurs i ho féu  en el Certamen de València, aconseguint el primer premi i convertint-se, al llarg de la història del Certamen, en la Banda valenciana que més primers premis ha aconseguit: en total 44 Primers Premis i Mencions d’Honor. Ha participat en 58 ocasions, de les quals 5 ho ha fet com a banda invitada i per tant fora de concurs.

Les obres del Certamen

Per a esta ocasió i com a obra de lliure elecció, la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria interpretarà l’obra CONCERTO FOR WIND ORCHESTRA del músic i compositor unioner, Ximo Tarín Micó.

Com a obra obligada este any, l’organització del Certamen ha decidit que siga del director, compositor i artista digital  Pere Vicalet, exactament la peça L’ARBRE BLANC,  la primera i única creació original per a Banda del compositor, inspirada en la llegenda de la Guerra del Francès a Gata de Gorgos.

El pas-doble que interpretarà la Unió és EUGENIA LÓPEZ, del compositor valencià Bernardo Adam Ferrero i dedicat a la Regina de la Música i Unionera Major 1988.

Ximo Tarín Micó, compositor de l'obra de lliure elecció

Per al mestre Vicent Balaguer “els músics i jo mateix acudim al Certamen amb molta il·lusió, humilitat, generositat i ambició, encara que és un repte per a la societat. Músics i directiva, treballarem de la mà per donar el màxim de nosaltres i fer que els socis, familiars, amics i simpatitzants es puguen sentir orgullosos de la nostra actuació”. 

Pel que fa a les bandes que han anunciat o formalitzat la seva inscripció, Balaguer diu que “estic segur que el públic gaudirà de la qualitat de les Bandes inscrites aquest any. Serà un certamen molt competit”.

Segons la presidenta de la societat Amparo Esquerdo: “la Junta Directiva ha pres una decisió mol meditada, conscient de la transcendència social  i musical que té participar en un Certamen de València. La Unió sempre hem sigut una societat molt competitiva, participant en nombrosos certàmens musicals. Creiem què ha arribat el moment, després d’un parèntesi, de tornar al tradicional Certamen Internacional de Bandes de Música de València. Anem amb tota la il·lusió de guanyar!!”.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes