NotíciesUnió Musical Llíria

Homenatge de l’Orquesta y Coro RTVE al mestre Garcia Asensio

Ahir, 5 de maig, a les 19.30 hores, l’Orquesta Sinfónica y Coro  RTVE van oferir al Teatre Monumental de Madrid un concert extraordinari en homenatge a Enrique García Asensio, que ha sigut en dues ocasions el seu director titular i un dels directors que han estat més vinculats a aquesta agrupació orquestral.

El concert va estar dirigit per Lucía Marín, Ricardo Espigares (tots dos alumnes de García Asensio), José Ramón Encinar i el mateix Enrique García Asensio. La vetllada va començar amb les Danzas Fantásticas de Joaquín Turina, sota la batuta de Lucía Marín. A continuació, la Sinfonia Sevillana, també de Turina, que va estar dirigida per Ricardo Espigares.

Li va seguir una selecció de sarsuela sota la batuta de José Ramón Encinar, interpretant-se les Seguidillas de La verbena de la Paloma de Tomás Bretón; l’obertura de Clementina de Luigi Boccherini, Viva Madrid de Don Manolito de Pablo Sorozábal, el Coro de políticos de Policias i ladrones de Tomás Marco i el Coro de Románticos de Doña Francisquita d’Amadeo Vives.

Per finalitzar el concert, les filles del mestre García Asensio, Anabel i Laura es van incorporar a l’orquestra i va ser el mateix Enrique García Asensio, que va pujar al podi de l’Orquesta Sinfónica y Coro RTVE per dirigir la Suite núm. 2 d’El sombrero de tres picos, de Manuel de Falla i les dues propines que va regalar al públic assistent: Viva Madrid  i La boda de Luis Alonso.

Al concert, que es va poder seguir a Radio Clásica i  s’emetrà a Los conciertos de La 2 el proper 27 de maig, van assistir alguns membres de la Junta Directiva de la Unió Musical que, unint-se a l’homenatge, van fer entrega al mestre García Asensio, d’un record en nom de la família unionera.

El mestre García Asensio, director honorari de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria des del 1964, és un dels directors d’orquestra espanyols més prestigiosos mundialment amb una trajectòria professional de més de 60 anys que l’han convertit en un referent de la música nacional i internacional.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes