Distincions Música NovaJunta Directiva

Enrique García Asensio i la Confradia de la Mare de Déu del Remei i de la Santíssima Trinitat, seran reconeguts per la Unió Musical de Llíria amb les distincions “Música Nova”

A la sessió de la junta directiva celebrada el passat 26 d’abril es va acordar la creació de les distincions honorífiques “Música Nova” que lliurarà la Unió Musical de Llíria anualment, per tal de distingir la tasca i el quefer de:

  • persones o institucions que desenvolupen una trajectòria extraordinària en pro de la música, l’art, la cultura o l’educació;
  • persones o institucions que es dediquen a la conservació i la divulgació del patrimoni musical, artístic i cultural i/o al foment de l’educació dins del seu àmbit d’actuació;
  • persones o institucions que, en el desenvolupament de la seua activitat, fomenten els valors i els sentiments de la Unió Musical de Llíria.

Acordant-se, per unanimitat, la concessió de les distincións “Música Nova” 2023, al director d’orquestra i catedràtic d’aquesta disciplina, director d’honor de la Unió Musical de Llíria, mestre Enrique García Asensio i a la Confraria de la Mare de Déu del Remei i de la Santíssima Trinitat de Llíria.

ENRIQUE GARCÍA ASENSIO

Amic, soci de número i director d’honor de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, pocs mestres, en la història recent de la música espanyola, en general, i del sinfonisme espanyol en particular, han  realitzat la ingent i inesgotable tasca artística de difusió de la música espanyola que ha desenvolupat al llarg de més de sis dècades d’exercici professional com a director d’orquestra el mestre ENRIQUE GARCÍA ASENSIO.  

A més, cal destacar l’exercici pioner de l’ensenyament de la Direcció d’Orquestra durant més de mig segle al capdavant de la càtedra al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i en altres centres de rang acadèmic superior, ja que va ser el primer catedràtic per oposició d’aquesta disciplina, a la història de la Música a Espanya, sent un dels majors, si no el major, difusor de la tècnica de Sergiu Celebidache.

Entre molts altres aspectes de la seua activitat professional, també cal destacar la seua difusió artística internacional, la seua nombrosa discografia, i el seu indiscutible ben fer en favor de la música espanyola,  sentint-nos especialment orgullosos a la Unió pels cursos de direcció impartits pel mestre García Asensió a la Unió Musical  que es remunten al setembre de 1967.

CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI I DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

Coincidint aquest any en què s’atorguen les primeres distinciones honorífique Música Nova, amb la celebració del 75è aniversari de l’actual imatge de la Mare de Déu del Remei, essent de sobres coneguda la vinculació històrica i afectiva de la Confraria de la Mare de Déu del Remei amb la Unió Musical de Llíria, remuntant-se als seus inicis com a Música Nova així com als seus primers pasos com a Unió Musical, no és estrany que siga la CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI I DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT, titular de la patrona de la Unió, qui reba enguany la distinció.

L’any 1895, la Confraria de la Mare de Déu del Remei va definir al seu reglament que la Música Nova sempre seria la Banda que acompanyaria la imatge de la Mare de Déu del Remei i, des de 1903, la Unió Musical. A més, l’any 2003, coincidint amb les celebracions del 1r. Centenari de la Unió Musical, la Mare de Déu del Remei va ser proclamada Regina de la Música i Unionera Major Perpètua i, des d’aleshores, lluïx la banda acreditativa d’este títol sempre que ix de la seua església.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes