Banda Simfònica

La Banda Simfònica Unió Musical de Llíria comença a recuperar els assajos després del confinament

Després de dos mesos de confinament a casa per la pandèmia de la COVID-19, els músics de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria comencen a recuperar a poc a poc els assajos presencials.

Per este motiu hui 20 de maig per la vesprada la Banda Simfònica ha celebrat el primers assaig per cordes, en concret amb les trompetes segons. Prèviament la societat havia dissenyat un protocol d’actuació amb totes les mesures necessàries de prevenció sanitària i que s’ha comunicat a l’Ajuntament de Llíria. Este protocol contempla tots els aspectes d’higiene i de desinfecció que s’han d’aplicar, així com els comportaments que han de respectar els músics, les  distàncies de seguretat i el tractament de les partitures i dels instruments. Així, per exemple, cada músic ha de portar les seues partitures que s’haurà imprés des de casa.

Aprofitant l’arribada del bon temps, els  assajos se celebraran per les vesprades, a l’aire lliure, en concret en el pati de la societat i del col·legi. L’entrada dels músics s’efectuarà per la rampa d’accés al pati pel carrer de Sant Miquel, per la qual cosa no s’invadirà cap dependència interior dels locals socials. Abans d’entrar al pati es prendrà la temperatura corporal als músics amb un termòmetre d’infrarojos. En cas de superar els 37,5º no s’hi podrà accedir.  Els assajos es faran  per cordes dilluns, dimecres i divendres en dos torns, de 19:00 a 20:00 h. i de 20:15 a 21.15 h.  Així es respectarà el número màxim de persones assistents en cada torn,  que serà de 9 músics 

més el director titular Pablo Marqués, per tal de respectar el màxim de 10 persones que recull les instruccions de la Fase 1 de la “desescalada”. Quan finalitze l’assaig del primer torn es procedirà a una desinfecció del lloc i de tots els elements de l’assaig, així  com també en finalitzar els dos assajos de la vesprada. 

Durant el període de confinament els músics de la Unió han estat actius i han pogut assajar en grup aprofitant l’ús de les noves tecnologies. També han gravat vídeos confeccionats des del confinament a casa que s’han difós per les xarxes socials. Inclús l’Orquestra Simfònica ha gravat dos vídeos amb l’intermezzo de “Cavalleria Rusticana” de  Mascagni  i “l’Oda a l’Alegria” de Beethoven.

A més a més, la Unió ha participat activament durant esta etapa de confinament en el projecte de “Clàssics Llíria City of Music” impulsat per l’Ajuntament i en el qual ha publicat una selecció de 17 vídeos dels últims anys amb concerts de totes les nostres agrupacions: Banda Simfònica, Banda Juvenil, Orquestra Simfònica. Orquestra Jove, Cor Social i Cor de Veus Blanques.

A la Unió som conscients de la importància que la música té per al benestar de les persones en estos temps de dificultats. Per això el nostre compromís amb la cultura i l’educació musical  encara és més ferm sense oblidar l’energia tan positiva que sempre ens aporta la música.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes