Llíria city of musicNotícies

La Unió Musical en “Clásicos Llíria city of music”

La Unió Musical ha participat en
"Clàssics Llíria city of music"
amb la publicació de 17 vídeos.

Des del passat 9 d’abril la Unió Musical ha participat  amb molt d’interés en el projecte “Clàssics Lliria City of Music” promogut per l’Ajuntament de  la nostra ciutat. Conscients de la importància que la música té per al benestar de les persones en este període tan especial de confinament a casa, hem seleccionat 15 destacats concerts  gravats en vídeo  que hem estat difonent  a  través de les xarxes socials i webs de la Unió Musical i de “Llíria City of Music”. A més, s’han difós també 2 vídeos  de l’Orquestra Simfònica gravats pels músics des de casa durant l’estat de confinament.

Hui tanquem el programa amb la publicació d’un concert molt especial en el qual participaren més de 300 músics. Es tracta del concert  “A Tres Bandes” que tingué lloc al nostre teatre-auditori el passat 26 d’octubre i que estigué a càrrec de tres de les més emblemàtiques bandes simfòniques valencianes: Unió Musical de Llíria, La  Artística  de Bunyol i l’Ateneu Musical de Cullera.  

Han sigut més de  40 dies durant els quals hem oferit una selecció de concerts gravats per les nostres agrupacions durant els últims anys. Han participat totes les agrupacions unioneres: Banda Simfònica, Banda Juvenil, Orquestra Simfònica, Orquestra Jove, Cor Social i Cor de Veus Blanques, oferint l’intens treball dels músics unioneres i dels seus incansables directors titulars: Pablo Marqués, Pascual Cabanes, Esteban Espinosa i Vivian Gutiérrez.          

En esta selecció de vídeos, amb una bona qualitat d’imatge i de so, s’han oferit concerts importants com el de la Banda Simfònica junt a tres dels millors trompetistes internacionals: Arturo Sandoval, Rubén Simeó i Yturvides Vílchez. També l’Orquestra Simfònica ha oferit concerts extraordinaris amb la participació de grans directors com Yaron Traub i Àlvaro Albiach i solistes de prestigi com Vicente Huerta.   

També hem pogut disfrutar de les actuacions de les nostres agrupacions en concursos i certàmens on han obtingut importants premis: Concurs Bankia de 2020, Certàmens d’Altea de 2019 i 2011, Concurs de Montcada de 2019 i Certamen de València de 2013. Fins i tot hem recordat concerts importants de la Banda Simfònica com els oferits a Cullera en el 2017 i a Bunyol en  2018.

Hem tingut l’oportunitat de gaudir de les millors obres de la música clàssica amb partitures tan estimades com “Tannhauser” de Wagner, la “Simfonia del Nou Món” de Dvorák o la “Quinta Simfonia” de Tchaikovsky. Fins i tot gaudírem d’un concert molt especial dedicat a les obertures, amb una selecció de les obres més emblemàtiques. Una de les peces més aplaudides d’este concert fou l’Obertura Solemne 1812 de Tchaikovsky amb la participació de més de 200 músics entre la Banda Simfònica, Banda Juvenil i el Cor Social. Però també s’interpretaren obres de compositors contemporanis, amb una selecció dels principals compositors  valencians. Sense oblidar tampoc els pasdobles més populars.

Cal fer una menció especial al documental que publicàrem sobre la visita i concert històric que Zubin Mehta féu a la nostra societat el 15 de novembre de 2013 per a dirigir la Banda Simfònica. Sense oblidar tampoc el treball de les nostres agrupacions joves: la Banda Juvenil i l’Orquestra Jove que en estos moments tan especials representen amb més força el futur esperançador de la Unió.

El projecte de “Clàssics Llíria” ens ha oferit l’oportunitat de mostrar al públic en general  una selecció de  la històrica i extensa videoteca de la Unió Musical formada actualment per 294 vídeos i 440 àudios.  En esta col·lecció tenim documents sonors de gran valor històric, com la gravació de les obres que la Banda Simfònica interpretà en Kerkrade en 1962. En este famós concurs la Unió fou la primera banda espanyola que guanyà tots els premis possibles amb la màxima puntuació. Este triomf tingué una gran repercussió social i musical en els mitjans de comunicació de l’època i la notícia arribà a difondre’s en un reportatge al NO-DO  que també  conservem a la nostra videoteca.

En esta àmplia col·lecció també tenim vídeos de grans èxits en certàmens, com el de  la Banda Simfònica en el CIBM de  València 2003, o de directors invitats de gran prestigi com Carles Santos, Antoni Ros Marbà, Enrique Garcia Asensio, Salvador Brotons, Àlvaro Albiach, José Miguel Rodilla, Rubén Gimeno, Yaron Traub…  Animem a tots els unioners, simpatitzants i amants de la música a veure i escoltar esta col·lecció a través del canal de YouTube de la Unió Musical  i també de la nostra web www.uniomusicaldelliria.com, entrant el botó “La Unió a YouTube”.

La música és vida i des de la Unió sempre estarem disposats a que la seua flama mai s’apague, especialment en els moments de dificultats com els que estem vivint.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes