Banda SimfònicaConcertUnió Musical Llíria

La Unió expressa els seus desitjos de pau i esperança amb la música de la Banda Simfònica.

Sens dubte, la música és una part important i integral de les celebracions nadalenques a moltes parts del món i, per descomptat, a la Unió. 

La música clàssica juntament amb les nadales tradicionals fins a cançons més modernes, són les melodies que en aquestes dates evoquen sentiments d’alegria, amor i pau. Perquè la música, a més de servir com una manera d’expressar els nostres desitjos i esperances durant l’època nadalenca, ajuda a crear una atmosfera festiva i de celebració.

Com tots els anys aprofitem aquesta atmosfera ideal per donar la benvinguda als nous integrants de la Banda Simfònica que, en aquesta ocasió han estat tres Pau Cuevas Rodilla, trompa, Sergio Igual Pastor, trompeta, i Pol Peris Tamargo, percussió, així com per mostrar la gratitud de la Unió a aquells que durant 25 i 40 anys en formen part, lliurant-los les insignes de plata a Jorge Manuel Fuentes Arce,  trompa, Miguel Ángel Gil Escuder, fagot, José Miguel Maqueda Aliaga, flauta, Francisco Puertes Carpio, clarinet, Francisco Javier Pérez Navarro, trompa i les insignes d’or a Julian Arnal Deltoro, clarinet, Enrique Barea Herrero, clarinet, Simeón Galduf Correa, trombó, José Ignacio Pascual Alcañiz, arpa i Miguel Ángel Torres Peñarrocha, clarinet, així com l’honorífica a Paco Garcia Latorre, trompeta. La president de la societat, Amparo Esquerdo Aragó, va ser encarregada de donar-los la benvinguda, d’una banda, i agrair-los la seua dedicació, de l’altra, donant pas al concert.

La primera part del concert, que va estar dirigida pel mestre titular Vicent Balaguer Doménech, es va caracteritzar per la frescura i colorisme de l’obertura Càndida de Leonard Bernstein, amb que es va donar inici al concert, i de la Jazz Suite de Manfred Schneider, un obra molt flexible quant a harmonies i ritmes moderns d’influència del jazz i altre estils de la música moderna, plena de virtuosisme, va ser una obra molt atractiva tant per als músics i per als oient.

La segona part, va comptar amb la direcció del director convidat, Jaime Ismael Enguídanos Royo, un músic unioner format des dels seus inicis en la nostra societat. Sota la seua batuta la Banda Simfònica va interpretar El Pájaro de fuego, una de les obres mestres del compositor rus Igor Stravinsky, amb la col•laboració de la narradora Clara Rozalén Heredia. La segona peça d’aquesta part va ser Libertadores d’Óscar Navarro, una obra descriptiva que va fer que tant el públic com la banda s’endinsaren en les profunditats de la selva de l’Amazones.

El concert, com no podia ser d’altra manera, va finalitzar amb la interpretació d’unes peces nadalenques, la popular nadala Feliz Navidad i les ja traficionals Quatre nadalenques de Pablo Sánchez Torrella, que van comptar amb les veus del Cor Social i del cor de veus blanques de l’Escola d’Educands, així com amb la participació de la Regina de la Música i les Dames d’Honor que van dur a terme un ball nadalenc al so de la banda.

Imatges del concert

Fes clic sobre la imatge per veure totes les imatges del concert

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes