Notícies

1978, el viatge de la Unió Musical als EUA

Dijous passat, 27 de maig, al programa Bona vesprada d’À punt, es feren unes declaracions errònies a conseqüència de les quals, redactem este aclariment històric:

L’any 1978, la Unió Musical de Llíria, viatjava als Estats Units d’ Amèrica, convertint-se en la primera banda espanyola en viatjar al país nord-americà. Aquella fou una de les èpoques de major esplendor de la Unió Musical, quan la Banda Simfònica estava dirigida pel recordat mestre Pablo Sánchez Torrella. Aleshores es pensà realitzar gires de concerts per l’estranger, a més de participar en els tradicionals concursos i certàmens, i d’esta manera es realitzaren gires per Àustria, Holanda, Regne Unit, França, Mèxic, Alemanya, Bèlgica. Anys després s’anà a Suïssa, Itàlia, el Japó i ja més recentment a Cuba i Veneçuela.

El viatge, es dugué a terme entre els dies 1 i 10 de desembre d’aquell any, coincidint amb el 75é. aniversari de la fundació de la societat. La Banda Simfònica actuà a Nova York, Washington i Filadèlfia, i en les Universitats de Yale i Columbia. Sens dubte, fou una fita molt rellevant, que situà la nostra societat al capdavant de les societats musical valencianes.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes