Escola d'EducandsNotíciesQuinzena Musical

La Unió Musical de Llíria presenta la desena edició de la “Quinzena Musical Manuel Enguídanos Cotanda”

Se celebrarà del 5 al 17 de juliol i mantindrà obertes les seues inscripcions fins al 30 de juny

La Unió Musical de Llíria ha presentat, este matí, la desena edició de la “Quinzena Musical Manuel Enguídanos Cotanda”. Esta es celebrarà entre els dies 5 i 17 de juliol, encara que el termini d’inscripció romandrà obert fins al 30 de juny. Es pot accedir al formulari d’inscripció a través d’este enllaç: https://uniomusicaldelliria.com/quinzena-musical/

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala d’Assajos del nou Centre d’Innovació de la societat, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, i del Director Territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina. La música l’han posat el jove pianista alumne del CIEM Unió Musical Issey Zaragozá Takahashi, primer premi de tercer curs en el concurs de joves intèrprets celebrat la setmana passada a la Unió, i els músics de la Banda Simfònica Carlos M. Pascual Górriz (flauta) i Jose I. Pascual Alcañiz (arpa).

La presidenta de la Unió Musical de Llíria, Amparo Esquerdo, i el vicepresident artístic de la societat, Andrés Siméo, han sigut les persones encarregades de transmetre als assistents les peculiaritats d’este projecte formatiu, que compleix una dècada de constant creixement dins de les pretensions educatives que caracteritzen a la Unió Musical de Llíria.

Esquerdo, a més, ha volgut recalcar l’orgull que suposa per a la societat que esta “Quinzena Musical” porte el nom de Manuel Enguídanos Cotanda, “una figura molt volguda, que va fer de la Unió Musical de Llíria una part fonamental de la seua formació com a músic i director”.

Per part seua, Andrés Simeó ha recalcat que un dels grans èxits d’esta Quinzena Musical és la seua capacitat per a combinar “un professorat format per professionals de la casa i de bon nivell amb uns altres de gran prestigi internacional que se senten identificats amb el projecte educatiu de la Unió Musical”.

Esta Quinzena Musical no solament ofereix sessions individuals d’instrument, sinó que també impulsa altres varietats pedagògiques i dinàmiques, com a sessions de cambra i assajos en grup, que s’han adaptat a les actuals circumstàncies sanitàries per a garantir la seguretat de totes les persones integrants.

“A més, amb l’objectiu d’involucrar a la major part de gent possible, especialment als menuts, oferirem algunes activitats vespertines en un format de carrer, com a concerts i tallers”, ha indicat Siméo. En estes activitats participaran membres de diferents agrupacions, com la Colla Pastrana amb el Grup de Danses i Rondalla El Tossal, o la Banda Juvenil de la Unió Musical.

L’esdeveniment ha conclòs amb la presentació del professorat d’esta edició, que comptará amb quinze especialitats instrumentals diferents:

Clarinet: Juan Ferrer (Orquestra Simfònica de Galícia – Universitat Alfonso X el Savi).Oboè: Emili Pascual (Orquestra de Liceu).
Fagot: Vicente Moros (CPM Salamanca) i José Moros (CPM Castelló).Saxòfon: Mariano García (ESMUC).
• Trompeta: Rubén Simeó (Concertista – CPM Plasencia) i José Vte Simeó (CPM Requena).• Trompa: Manuel Járrega (CPM Iturbi València).
• Trombó: Francesc Rozalén (CPM Llíria).• Tuba / Bombardí: Eduardo Nogueroles (CPM València).
• Percussió: Jesús Salvador-Chapi (CPM València).• Violí: Miguel Ángel Gorrea (CPM Iturbi València).
• Viola: Tomás Plaus (CPM Riba-roja).• Violoncel: Silvia Cubells (CPM València).
• Contrabaix: Laura Bosch (Deutsches Filmorchester Babelsberg)Flauta: Francisco Cintero (CPM Requena)
• Dolçaina: Antoni de la Asunción (director i compositor)

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes