Notícies

La Unió i el seu patrimoni de l’Edeta Romana.

La directora general de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga Toledo ha visitat, en el dia d’avui, les restes arqueològiques trobades durant les obres del nou edifici de la Unió Musical de Llíria, un element patrimonial més que ja forma part de l’Edeta Romana i que s’ha integrat en el nou edifici, amb voluntat d’arribar a ser un espai visitable.


La visita s’ha emmarcat en un recorregut pels llocs arqueològics de la Llíria romana, que han tingut el seu colofó ​​en la presentació de la rèplica de l’mosaic dels Dotze Treballs d’Hercules situada a Ca Porcar, el lloc de la seua aparició.


A la Unió hem conservat les troballes aparegudes durant les obres: un espai funerari d’una família romana, situat al costat d’una via, amb dos mausoleus i un cenotafi, tomba sense cadaver. No obstant això, en aquest últim sí que va aparèixer aixovar, en aquest cas un joc de fitxes de pasta de vidre per jugar al ludus latrunculorum, literalment traduït com “el joc dels lladres” un joc molt popular entre els legionaris de segle I d.C. Conegut simplement com latrunculi, era un joc de tauler de què es diu era similar a les dames o als escacs, perquè també era un joc de tàctiques militars.


El latuncruli trobat a la Unió es conserva, avui en dia, al Museu Arqueològic de Llíria i esperem que, en un futur, puguem condicionar el recinte per a ser visitable i integrar-se en les rutes romanes de Llíria.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes