Colla PastranaConcertNotícies

Colla Pastrana: música d’ahir i de hui

En el marc de les Termes de Mura, la Colla Pastrana de Tabal i Dolçaina de la Unió Musical de Llíria, continua amb la seua tasca de recuperar, divulgar i fomentar la música tradicional valenciana, oferint-nos ahir un magnífic concert que ens apropa a la realitat actual d’aquest gènere musical.

 

Donem les gràcies a tots els presents,

sense oblidar-nos dels bons dolçainers i dolçaineres, tabaleters i tabaleteres,

també els de fora per no quedar mal

direm tot lo dia

Visca la Unió Musical!

El concert, presentat molt encertadament per Carles Asensi, qui ens va introduir en cadascuna de les obres seleccionades així com en la història i raó de ser de la Colla Pastrana en concret, però també en la tasca que es realitza des d’aquest tipus d’agrupacions de música tradicional, mantenint viva la tradició al temps que avancen cap al futur, com va dir: “el món de la música tradicional valenciana s’ha nodrit de brots nous, ha continuat el seu camí endavant i demostra la vitalitat enèrgica d’una de les manifestacions culturals més característiques del poble valencià “.

Al concert va assistir la presidenta de la Unió Musical de Llíria, Amparo Esquerdo junt al president de la FVDIT, Joanjo Trilles Font,  que amb les seues paraules va animar a la Colla a continuar en la seua tasca i els va felicitar per la bona feina que estan duent a terme, així com a la Unió Musical de Llíria, per apostar per la música tradicional valenciana, al temps que reivindicava un millor tractament institucional a aquest tipus de gènere musical. També estava present el compositor i professor de la Quinzena Musical, Antoni de la Asunción Andrés, que, per tancar el concert va dirigir  “Aquelarre”, el tercer temps de la seua obra Nit de bruixes, inspirada en la nit de Sant Joan,  motiu que Carles Asensi va aprofitar per acomiadar-se del públic assistent al concert adaptant per a l’ocasió un vers que canta el grup Al Tall en la seua cançó Els festers de Sant Joan:

Donem les gràcies a tots els presents,

sense oblidar-nos dels bons dolçainers i dolçaineres, tabaleters i tabaleteres,

també els de fora per no quedar mal

direm tot lo dia

Visca la Unió Musical!

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes