NotíciesSocis/sociesSubvencionsUnió Musical Llíria

Innovació i tradició, la nova imatge del bar de la Unió

Des que el 29 de juny de 1974 es van obrir les portes del saló social-bar-cafeteria de la Unió Musical, no s’havia dut a terme una obra de reforma tan ingent com la que s’ha emprès aquest any i que va veure la llum el passat divendres 15 de desembre.

Els quaranta-nou anys passats no ho han estat debades i era evident que, a més de les periòdiques neteges i pintura del saló, cada vegada era més necessari emprendre obres de remodelació, modernització i adequació de la zona de serveis, o el canvi dels tancaments del primer nivell de la façana principal i de la recaient al pati, així com una solució a la sonoritat del local que s’ha solucionat amb una baixada d’una part del sostre.

Aquestes obres s’han pogut realitzar gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de 10 de maig del 2023, per la qual es va concedir a la Unió Musical la quantitat de 67.878,38 € destinada a finançar obres de remodelació i construcció de locals socials de les societats musicals de la Comunitat Valenciana el 2023.

RENOVACIÓ I TRADICIÓ

Amb aquesta renovada instal·lació, la Unió desitja oferir un millor servei que responga a la tradició del nostre antic casino i a l’esforç i il·lusió dels homes i dones que el 1908, malgrat les dificultats econòmiques del moment, van escometre la dificil empresa de construcció de la nova “Casa Social” segons consta a l’acta de la Junta General de 30 de maig de 1908.

Es tracta de créixer i evolucionar sense perdre les arrels que sustenten el projecte de la Unió des dels seus orígens, innovar sense perdre l’essència.

El saló social-bar-cafeteria de la Unió s’ha d’entendre com el lloc de trobada de la família unionera i de tots aquells que vulguen gaudir d’unes instal·lacions àmplies i modernes on passar estones d’oci al voltant d’una bona conversa, jocs amb els amics o unes bones viandes perquè, com deia Octavio Paz, premi Nobel de literatura el 1990, “la comida no es una alegría solitaria; ella ocupa un lugar importante en nuestros modos de practicar la amistad, la comunicación y la hospitalidad. Es un gozoso pretexto para reunimos y comulgar con los otros”.

GASTROBAR UNIÓ, NOVA GERÈNCIA

La nova gerència del bar-cafeteria va complir les expectatives en la inauguració gastronòmica i va oferir alguns dels plats que estaran a la carta que ens ofereixen i, entre alres, varem poder degustar ous trencats amb pernil ibèric amb salsa de tòfones, croquetes de pollastre al “chilindró”, 
creïlles braves 3 salses (“brava, majo kimchi i  Chipotle”),  tataki de tonyina marinada Unió, …

La seua col·laboració ha estat essencial perquè tot haja estat a punt i, amb molta il·lusió, han apostat per un canvi total del mobiliari i la creació de diversos ambients que esperem siguen del gust dels que opten per passar una agradable estona a les renovades instal·lacions de la Unió.

Ateses les dates, Gastrobar Unió ha apostat pel dinar de Nadal i el sopar de la nit de Cap d’Any amb tant d’èxit que, a dia d’avui, tenen complet l’aforament i és que sembla que, sense voler llençar les campanes al vol, la iniciativa ha estat molt ben acollida i esperem, desitgem, que així seguisca i que la Unió siga un punt de trobada on passar moments familiars, d’amics o celebracions.

CLICA SOBRE LA IMATGE PER ACCEDIR A L'ÀLBUM DE FOTOS DE LA REOBERTURA
Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes