NotíciesUnió Musical Llíria

En abril, música mil: des de sarsuela fins a les tradicionals processons de Setmana Santa

Estem preparant un mes d’abril amb molta activitat artística i social a la Unió. A les clàssiques audicions de l’alumnat de l’Escola d’Educands i del Col·legi-CIEM i la contínua activitat de l’Escola de Perfeccionament, se sumen les tradicions festives de Llíria: Setmana Santa i Sant Vicent, amb concerts, cercaviles i processons, a més de la recuperació de les representacions teatrals amb la sarsuela La Gran Via.

La Banda Simfònica, amb el seu director titular Vicent Balaguer, a més de les tradicionals processons de divendres sant acompanyant les Confraries de la Mare de Déu dels Dolors i de la Sang, aquest any també acompanyarà Sant Vicent en la processó que se celebrarà el dia 23 i participarà a la cercavila d'aquest mateix dia. Així mateix, la Banda Simfònica ens oferirà un concert el dia 5 dabril, amb dues parts ben diferenciades. A la primera escoltarem dos joves solistes de la Banda Simfònica, Carlos Miguel Pascual Górriz i Eloina Torres Silvestre; i a la segona interpretaran la música que trenca el silenci i ompli de sentiments els carrers de Llíria a les processons de Setmana Santa, com la marxa núm. 2 de Miguel Asensi, entre d'altres.


Tant la Banda Juvenil com l'Orquestra Jove, amb els seus respectius directors Esteban Espinosa i Pascual Cabanes, seran les encarregades d'iniciar les activitats musicals, amb un concert el diumenge dia 2 al matí al que seguirà, aquell mateix dia a la vesprada, la participació del Cor Social al Festival de Cors que aquest any se celebrarà a l'església de San Francesc. L'Orquestra Jove, a més, viatjarà a Madrid de l'11 al 14 d'abril on farà un concert a l'auditori del Conservatori de Getafe.

Organitzat per músics de tuba i bombardí, la Unió acollirà, el dia 8, un homenatge a Miguel Navarro Carbonell, alumne de la nostra Escola d'Educands, músic de les nostres bandes Juvenil i Simfònica, professor de l'Orquestra Nacional d'Espanya, mestre de músics. Unioner.

Els múltiples projectes i experiències que du a terme el col·legi-CIEM completaran el mes d’abril amb algunes activitats al voltant del dia del llibre que culminaran amb la presentació de la nova aula de lectura a mares i pares, unioners i unioneres.

Menció a part mereix la recuperació de la sarsuela a l'escenari del Teatre de la Unió, gràcies a un nodrit grup d'unioneres i unioners que el proper dia 15, a les vuit de la vesprada, estrenaran "La Gran Via", de Federico Chueca i Joaquin Valverde, sota la direcció musical del director titular de la Banda Simfònica Vicent Balaguer, amb més de 50 artistes sobre l’escenari entre cantants, actors, actrius, ballarines i músics que cantaran i interpretaran en directe la música. I perquè ningú no es quede sense veure-la, es repetirà el divendres dia 28 a la nit. Esteu antents als avisos per a adquirir les entrades.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes