Socis/sociesUnió Musical Llíria

Resum de l’assemblea general ordinària de la Unió

Resum de l'assemblea general
ordinària de la Unió

Dins del primer trimestre de l’any, com marquen els estatuts, ahir es va celebrar l’assemblea general ordinària de la Unió Musical de Llíria, on es va rendir comptes de la gestió econòmica, social, educativa i musical de l’any 2022.

Gestió econòmica i social

De la gestió econòmica cal destacar la considerable rebaixa del deute social produït a l'últim exercici i afegir les paraules de la presidenta Amparo Esquerdo Aragó: "després d'escoltar totes les dades econòmiques dels censors de comptes i del vicepresident d'assumptes econòmics, crec que ens hem de felicitar perquè de tot això es dedueix que tenim una economia sanejada i és motiu per continuar treballant en la mateixa línia”.

Respecte a la gestió social ha tingut els seus alts i baixos pel que fa al local social que, com tots sabem, ha canviat de gerència en tres ocasions, una situació que té aspecte d'haver canviat amb la nova gerent incorporada aquest darrer mes de febrer, així i tot, aquesta circumstància no ha estat un impediment per continuar desenvolupant una gran activitat social, educativa i musical com es pot comprovar per la gran quantitat d’activitats realitzades.

En l'aspecte educatiu, cal parlar, d’una banda de l'Escola d'Educands, i de l’altra del col·legi-CIEM.
educacio musical

Respecte de l'Escola d'Educands, se'n va evidenciar la continuïtat dels projectes: el Concurs de Joves Interprets, l'Escola de Perfeccionament i la Quinzena Musical, totalment assentades en la programació anual de la Unió gràcies a la implicació del professorat i les famílies el que ens dóna ànims, segons va manifestar el vicepresident Andrés Simeó per "continuar esforçant-nos a mantenir la gran estructura educativa de la Unió".

Pel que fa al col·legi-CIEM, a més de donar les gràcies a l'AMPA per la seua implicació en la millora de les instal·lacions i al professorat per ser el gran motor que fa girar tot l'engranatge, cal destacar els nous projectes d'anglès que hem iniciat, un d’ells en exclusivitat amb l'àrea metropolitana de Glasgow, sent un orgull per a la Unió tindre un col·legi capdavanter en aspectes educacionals, socials i musicals, gaudint d'un ensenyament de qualitat amb la música com a fet diferenciador.

La música

I quant a l'aspecte musical, ha estat un any marcat, en primer lloc pel comiat d'un director, Pablo Marqués Mestre, part de la nostra comunitat musical en els darrers 7 anys, però cal entendre que l'agenda d'un mestre de tan alt nivell és molt complicada i moltes vegades incompatible amb tots els compromisos adquirits per la Unió, així que de manera molt coherent per la seua banda i molt al nostre pesar, no ha tingut més remei que alleugerir la seua càrrega de treball. "Testimonis del seu talent, Pablo ha estat una inspiració per a molts de nosaltres, la seua capacitat de transmetre la passió per la música, l'emoció a través dels gestos, ha estat inigualable. Una manera de treballar meticulosa, detallada fa gala de la seua dedicació i professionalitat” segons les paraules del vocal de la Banda Simfònica Miguel Maqueda.
En segon lloc, en l'aspecte musical cal parlar de la incorporació del nou titular de la Banda Simfònica, Vicent Balaguer Doménech,  que segon Maqueda es “un referent dins del món musical espanyol, conegut i reconegut allà on va. El seu currículum és tan extens que podríem estar parlant fins demà. La seua experiència musical és incomparable i justament aquests és el gran valor del mestre Balaguer, la seua experiència. Els assajos són xicotetes master class on entre compàs i compàs ens deixa caure veritables perles culturals. La seua visió de la pedagogia, sobretot amb la joventut juntament amb el respecte i la complicitat que el món professional li professa, farà que no es puga donar res que no siga la màxima excel·lència musical”, per acabar dient que: “els músics estem ansiosos de treballar amb el mestre i de demostrar tota la societat del que som i serem capaços de fer en un futur proper”.

També cal destacar en aquest aspecte, els dos concerts que van fer al capdavant de la Banda Simfònica els directors unioners Esteban Espinosa, de qui Maqueda va dir que: “si les xiquetes i els xiquets són la clau del que serà el futur de la nostra societat, de la mà d’Esteban, aquest futur sembla pròsper i brillant”, i Jose Miguel Rodilla del qual la Unió se sent orgullosa pel fet de ser el director espanyol amb més activitat internacional.

La Banda Juvenil ha continuat amb la seua incansable activitat, i s’hi han incorporat vint-i-set nous músics/es als quals el seu director Esteban Espinosa, amb gran dedicació i treball, és capaç de fomentar la seua creativitat, curiositat i amor per la música.

Menció a part mereix el director Pascual Cabanes Fabra, premi al millor director del Concurs CaixaBank d’orquestres, del qual també ens sentim orgullosos a la Unió i així vol transmetre-ho la Junta Directiva, per la seua passió, dedicació, habilitat i constància, com demostra contínuament amb l’Orquestra Jove i l’Orquestra Simfònica, recordant Maqueda “la bona feina feta i l’impacte social que va tenir el concurs CaixaBank, cosa que no es podrà mesurar amb puntuacions, però tampoc es podrà esborrar del cor dels músics. Només cal recordar el “pedazo de orquestón” que puja cada vegada a l’escenari des que Pascual és el nostre mestre pel que és un orgull i un privilegi comptar amb tu a aquest projecte conjunt de la Unió”.

I com que no pot ser d’una altra manera, també el Cor i la Colla Pastrana han col·laborat perquè l’aspecte musical de la nostra Societat seguisca pels millors camins, amb un any molt agraït en les dues agrupacions, només cal recordar que el Cor, més viu que mai, ha celebrat el 2022 el seu 25è aniversari amb una explosió d’activitat social i musical, tancant l’any amb dotze concerts, i que la Colla Pastrana continua amb les seues tradicionals actuacions, destacant la meravellosa feina que duen a terme per preservar i revitalitzar les nostres arrels musicals, un treball digne de reconeixement que esperem segueixin desenvolupant per a les properes generacions interessades en la música valenciana.

2022 tornada a la normalitat

Amb tota aquesta activitat podem dir que 2022 ha estat l’any de la tornada a la normalitat sense restriccions sanitàries: 94 activitats desenvolupades per les nostres agrupacions musicals, escola d’educands i col·legi-CIEM, en donen bona fe. Aquestes 94 activitats suposen una activitat cada 3-4 dies i van des de les audicions de l’alumnat als concerts de la Banda i Orquestra Simfòniques, des de processons i cercavila als concerts de la Banda i Orquestra Juvenil, des del festival de Nadal del col·legi- CIEM fins als concerts del Cor i la Colla Pastrana, des de recitals dels nostres músics/es a les activitats de l’Escola de Perfeccionament i 

les de la Quinzena Musical.

En resum, un bon any que ens dóna forces per continuar amb la línia econòmica, social, educativa i musical que la Unió ve mantenint els darrers anys  “reconeixent i agraint el treball i la dedicació de tots els components d’aquesta Junta Directiva i també als socis i sòcies que estan presents en aquesta assemblea, demostrant el seu interès per la nostra societat Unió Musical”, segons va manifestar la presidenta Amparo Esquerdo Aragó en les paraules finals.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes