Junta DirectivaSubvencionsUnió Musical Llíria

Modernització digital del Teatre a través d’una subvenció del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Generalitat Valenciana

El Teatre de la Unió Musical de Llíria ha estat objecte d’un projecte de modernització del sistema digital d’àudio i comunicació en xarxa, sistema d’il·luminació digital, sistema de vídeo digital i eines i sistemes digitals de gestió artística i de producció d’espectacles, gràcies a la subvenció de 35.608,18€ concedits per resolució de 5 de juliol de 2022, de la directora general de Cultura i Patrimoni, per la qual es concedeixen subvencions destinades a finançar la modernització i gestió sostenible de les infraestructures de les arts escèniques i musicals de la Comunitat Valenciana, previstes al Pla de recuperació, transformació i resiliència.

El pressupost d’execució material d’aquesta actuació ha pujat a 41.598,34 €, més IVA (8.735,65 €), més els honoraris del projecte (3.523,37 €).

L’objectiu d’aquesta actuació ha estat completar, desenvolupar, actualitzar i modernitzar la infraestructura a través de la creació de diferents sistemes de digitalització als diferents mitjans de producció escènica, que abasten i introdueixen l’audició musical i comunicació en xarxa, la il·luminació escènica, sistemes de vídeo i transmissió en xarxa i la gestió i producció digital. Tot això per a un millor funcionament del nostre Teatre, optimitzant la qualitat de les actuacions de música, teatre i dansa, ampliant el grau i el nivell de qualitat de la difusió mediàtica, així com per incrementar l’oferta cultural, tant propia, com la proposta cultural de Llíria.

SISTEMA DIGITAL D’ÀUDIO I COMUNICACIÓ EN XARXA.

S’ha instal·lat un conjunt d’elements, necessaris per crear unes condicions auditives i d’enregistrament, basades i adequades a les característiques del local, com són, taula i consola de mescla digital amb monitors d’àudio, micròfons, amplificadors de sala, connectors, cablejats, armaris, panells rack, etc., amb l’objectiu d’oferir unes condicions adequades que a més possibiliten la realització d’enregistraments que es puguen transmetre i divulgar a través de les xarxes socials.

SISTEMA D’IL•LUMINACIÓ DIGITAL.

S’ha desenvolupat un sistema d’il·luminació digital que complementa l’actual dirigit a obrir-se a noves opcions d’il·luminació, tècnicament més específiques, que possibiliten, augmenten i incentiven la creativitat escènica per al desenvolupament de tot tipus d’actuacions i espectacles.

Per tot això s’ha instal·lat una taula-consola de mescla digital de llums i s’ha procedit a la col·locació de focus de cap mòbil i focus d’il·luminació cònica d’obertura variable.

SISTEMES DE VÍDEO DIGITAL.

S’ha adquirit un equip digital de vídeo, compost per PC, S.A.I., monitors, programa Windows 10-Prof, targeta gràfica, disc SDS, disc dur i pantalla monitoritzada per desenvolupar una estructura digital polivalent que permet combinar-se, connectar-se i programar-se entre ells, amb l’objectiu de crear un sistema de realització de “streaming”.

GESTIÓ I PRODUCCIÓ DIGITAL.

Dues han estat les actuacions d’aquest apartat, d’una banda, s’ha adquirit un faristol digital multimèdia i de l’altra s’ha creat un repositori de documents online i l’actualització de la pàgina web amb l’objectiu d’aconseguir una imatge millor corporativa i millor visualització del web a tots els dispositius (mòbil, Tablet, PC) i assolir el millor posicionament als cercadors. Alhora se li ha afegit una plataforma de reserva i venda d’entrades i la corresponent aplicació mòbil per al registre d’assistents a l’entrada de cada espectacle.

INVERSIÓ AMB FONS PROPIS

A més, no és l’única inversió que s’ha dut a terme aquests darrers dos anys ja que, en matèria energètica, encaminada a incentivar i promoure l’ús racional i eficient de l’energia,  s’ha procedit a la revisió dels quadres elèctrics de l’edifici, realitzant-se esquemes unifilars per a la identificació de circuits, substituint-se el quadre general elèctric, adequant-lo a les normatives vigents de seguretat i protecció.

En aquest cas, la Unió ha invertit 14.155,22€ de fons propis.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes