Concert

Dijous dia 20, la Unió Musical de Llíria acollirà el concert de l’Orquestra Jove de la Generalitat Valenciana.

Aquest concert s'havia d'haver celebrat a Torrevieja, però problemes tècnics d'última hora, han propiciat que se celebre a la nostra Societat.

La trobada d’estiu de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) té lloc de l’11 al 22 de juliol al Palau de les Arts de València, baix la direcció de Pablo Rus Broseta, amb una plantilla de 87 músics que tenen fins a 26 anys i l’estrena absoluta d’una obra de Josep Planells, compositor resident, que ha estat encarregada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

La trobada d’estiu conclourà en aquesta ocasió amb quatre concerts: el 19 de juliol, a les 19.00 hores, al Teatre Payà de Burriana; el 20 de juliol, a les 19.00 hores, al Teatre de la Unió Musical de Llíria; el 21 de juliol, a les 20.00 hores, al Teatre Montecarlo de Buñol, i el 22 de juliol, a les 19.30 hores, a l’auditori del Palau de les Arts de València.

El programa que s’ha preparat durant la trobada i que, posteriorment, s’interpretarà als quatre concerts està compost per les obres següents: ‘Rapsodia española’, de Ravel; ‘Sinfonia núm. 5′, de Shostakovic, i l’estrena absoluta de l’obra encàrrec de l’IVC ‘Contrafactum 1: de Cavanilles’, de Josep Planells, compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat 2023-2024.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a formar els músics mitjançant trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental i les trobades suposen estades molt interessants per a la formació dels músics joves perquè s’ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la trobada d’estiu de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha estat l’encarregat de fer el logotip de l’orquestra.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depèn de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El director, des d’octubre del 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes