NotíciesUnió Musical Llíria

La Unió inverteix 35.743,40 euros a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum.

El treball, que ha suposat una inversió de 35.743,40 euros, l’ha dut a terme l’empresa ATERSA, filial del grup Elecnor, especialitzada en energia solar fotovoltaica que desenvolupa un estil propi en enginyeria, disseny i construcció d’instal·lacions fotovoltaiques, aportant solucions integrals per a projectes solars nacionals i internacionals. Per motius de seguretat, i per no ocasionar molèsties en el desenvolupament normal del curs, per al treball d’instal·lació s’ha esperat que acabara el curs escolar.

Per a aquesta inversió s’ha sol·licitat una subvenció dels fons europeus Next Generation amb l’objectiu de reduir la dependència dels combustibles fòssils i les emissions de gasos d’efecte hivernacle, instal·lant-se 76 mòduls de 455WP a les terrasses de la Unió evitant l’aferrament a les estructures existents i ocupant una superfície total aproximada de 300 metres quadrats, aprofitant l’energia solar ja que estem a una de les zones d’Europa amb més hores de sol i podem gaudir d’aquesta energia neta i inesgotable que ens permet lluitar contra el canvi climàtic.

Amb aquesta inversió reduirem la petjada de carboni de la Unió, evitant l’emissió de 502 tones de CO2 i, a més, tindrem un estalvi anual estimat de 11.000 euros a la factura de la llum.

Es tracta d’instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum amb abocament a la xarxa dels excedents, per reduir els costos energètics per consum d’energia elèctrica a la pròpia activitat de la Unió. També s’ha col·locat un sistema de gestió d’abocament que controlarà les dues fonts d’energia, la producció fotovoltaica i la xarxa de subministrament d’energia elèctrica, dissenyada per maximitzar la producció d’energia renovable i alhora garantir la injecció d’energia. sobrant a la xarxa de distribució elèctrica. El sistema està format per equips de darrera generació que compten amb tots els certificats actuals i permet monitoritzar en temps real tant els consums d’energia com la generació de energia procedent dels panell fotovoltaics.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes