NotíciesOrquestra Jove

José Domingo Enguídanos Cabanes, nou director de l’Orquestra Jove.

El passat 21 d’agost, la Junta Directiva de la Unió Musical va decidir nomenar JOSÉ DOMINGO ENGUÍDANOS CABANES, nou director titular de l’Orquestra Jove, la tasca fonamental de la qual és l’educació i la formació dels nostres joves músics, estudiants de grau professional i superior amb una edat aproximada d’entre 12 i 21 anys, que en formen part.

Amb aquest nomenament s’inicia una nova etapa a la vida de l’Orquestra Jove que començarà els seus assajos el proper dia 16 de setembre i, per conèixer un poc el seu nou director, li hem demanat que conteste alguna pregunta.

(UNIÓ MUSICAL).- Per què i quan començares a estudiar música?. 

(JOSÉ DOMINGO ENGUÍDANOS CABANES).- Jo entrí des de molt xicotet a estudiar en la Unió, en complir un poc més d’un any d’edat. Per tant, ja comences a viure el que és la societat i els seus esdeveniments des de molt xicotet. En arribar a l’edat de 7 anys, la immensa majoria de la classe del col·legi ens vam apuntar a preparatori i poc a poc vas evolucionant i veient un altre món magnífic i ple de persones excel·lents. 

(UM).- Com t’iniciares en el món de la direcció musical?. Què significa la música i la Unió a la teua família? 

(JDEC).- He tingut la sort que en diversos llocs on he treballat de professor de violí (Benicalap, Montroi fins i tot en la Unió) poder crear orquestres dels alumnes de corda, total que al final vols aprendre a saber com funciona i poder tindre soltesa i això et porta a sempre intentar aprendre més, tant dels educands com dels educadors. 

La Unió, en la meua família, és un sentir, tant jo com la meua germana (flautista) ens hem educat en el mateix col·legi, ella va ser Dama de la Cort d’Honor en el 2002, músic de la Banda Juvenil, Orquestra Simfònica i de la Banda Simfònica. 

D’altra banda, la meua dona des que ens vam conéixer pertany a l’Orquestra i a la Banda Simfònica a més de ser professora de violoncel en el Centre Integrat, la nostra filla i fill són alumnes també del Col·legi i jo he pogut gaudir, a més, sent músic de l’Orquestra Simfònica i vocal d’aquesta mateix ja fa un temps. 

(UM).- Com pots portar endavant projectes tan diversos en el món musical i educatiu com poden ser la direcció de l’Orquestra i Banda Jove de Montroi i treballar també de professor en el CEP de Montroi i director-coordinador del CEMU Llevant? 

(JDEC).- Tot ha d’estar ben organitzat i agradar-te molt. El meu treball principal és com a director-coordinador del CEMU Llevant i a partir d’aquest punt, prenc les decisions de com poder organitzar-me. Això és molt sacrificat, però com tot en aquesta vida, les coses que t’agraden les gaudeixes, a més tot això es pot dur a terme perquè la meua família sempre està al meu costat gaudint amb mi. 

(UM).- Has acceptat la direcció de l’orquestra jove de la nostra Societat. Que suposa per al teu est nou repte?

(JDEC).- Principalment és una grandíssima il·lusió, poder dirigir a aquests jovens, quan jo, abans he estat assegut on ells. Però com bé preguntes, és un repte de compromís, treball i esforç perquè ells puguen evolucionar personal, humana i sobretot grupalment. 

(UM).- L’Orquestra Jove està formada per estudiants molt joves. Quin missatge donaries als joves músics de la Va unir? 

(JDEC).- Porte seguint la trajectòria de la Jove Orquestra des que es crea i a pocs concert no he assistit, i encara que siguen jovens músics, tenen molt de talent. Primer els diria que gaudiren molt de tot açò per aprendre el màxim possible i segon, el que estiga decidit a continuar aquest llarg camí però bonic, té molts espills on mirar-se en aquesta societat i un gran ventall d’opcions en el seu futur

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes