ConcertOrquestra JoveOrquestra Simfònica

Pascual Cabanes s’acomiada com a director titular de les Orquestres Jove i Simfònica de la Unió Musical de Llíria.

Pascual Cabanes s'acomiada com a director titular de les Orquestres Jove i Simfònica de la Unió Musical de Llíria.

En aquestes properes dues setmanes es duran a terme els dos darrers concerts del mestre Pascual Cabanes com a director titular de les orquestres de la Unió Musical de Llíria. Després de gairebé 5 anys i després d’una etapa extraordinària i plena d’èxits al capdavant d’ambdues agrupacions, Pascual Cabanes finalitza aquest període com a titular tal com ho va anunciar oficialment fa unes quantes setmanes.

El divendres 7 de juliol actuarà l’Orquestra Jove, amb un programa format per grans bandes sonores de conegudes pel·lícules i amb una agrupació composta en aquesta ocasió per una selecció de gairebé 70 joves músics de gran talent entre 12 i 17 anys.

I el divendres 14 de juliol serà el torn de l’Orquestra Simfònica, amb un programa espectacular format per repertori com la Suite del 1919 d’el Pájaro del fuego i Cuadros de una exposición amb més de 80 excel·lents músics a l’escenari.

L’entrada a tots dos concerts serà gratuïta fins a completar aforament.

Pascual Cabanes es va posar al capdavant de les Orquestres de la Unió a l’octubre del 2018 iniciant una nova etapa no només en la direcció sinó també en l’estructura de la pròpia orquestra. Durant aquest temps la coordinació amb el professorat de corda dels ensenyaments elementals del Centre Integrat i de l’Escola d’Educands així com el treball amb l’Orquestra Jove, formada per alumnes de grau professional entre 12 i 17 anys, han estat els pilars en què s’ha sustentat el projecte amb l’objectiu prioritari d’ampliar i perfeccionar els coneixements a través de l’estudi i la pràctica del repertori simfònic i de cambra.

D’altra part l’Orquestra Simfònica, formada pels músics i músiques professionals de la Unió juntament amb l’alumnat de grau superior i els més avançats de l’Orquestra Jove, treballant un mínim de dues trobades anuals dedicades a música simfònica i a música de cambra, en què s’ha treballat en assajos parcials i de conjunt, culminant, cadascuna de les trobades en un concert entre les quals podem citar el darrer celebrat el passat 4 de gener a l’església de l’Assumpció amb la interpretació d’ El Messies juntament amb l’Orfeó Valencià o el concurs d’Orquestres CaixaBank, aconseguint el primer premi a l’edició de 2020

En resum, una etapa en què s’ha invertit en formació, reforçant i consolidant els fonaments de l’alumnat més jove per assegurar el futur de l’Orquestra Simfònica.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes