Banda SimfònicaConcert

A la ciutat d’Úbeda la Banda Simfònica commemora amb un concert el 20é aniversari de la declaració de la ciutat Patrimoni de la Humanitat

El dissabte passat, la Banda Simfònica s’ha desplaçat a Úbeda per participar a les Festes del Renaixement que han acollit la dotzena edició de la Trobada de Bandes “Úbeda Ciutat del Renaixement”. Una cita musical que se celebra cada any, al mes de juliol, emmarcada dins de la programació especial per commemorar el XX aniversari del nomenament d’Úbeda com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat.

El concert, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat Antonia Olivares i la regidora de cultura Elena Rodríguez, s’ha celebrat al pati de l’Hospital de Santiago, un edifici, que data del segle XVI, considerat com l’obra culmen del mestre de pedra picada Andrés de Vandelvira i una de les grans joies de l’arquitectura del Renaixement a Espanya.

Baix la batuta del director titular, Vicent Balaguer, la Banda Simfònica ha iniciat la cercavila que arrencava de la plaça Primer de Maig i ha obert el concert en què han interpretat, amb una magnífica qualitat, un repertori molt variat: Las arenas (passdoble) de Manuel Morales Martinez, La Temprànica de Gerónimo Giménez i Bellido i Manhattan Symphony de Serge Lancen.

La segona part de la trobada ha tingut com a protagonista l’Agrupación Musical Ubetense, baix la direcció de Rafael Martínez Redondo, que ha interpretat: Úbeda, Patrimonio de la Humanidad (passdoble) de Cristóbal López Gándara i la Sinfonia N 1: Por esos Cerros del mestre Manuel Antonio Herrera Moya, ambdós compositors presents al concert, unes peces que rendeixen homenatge a la ciutat d’Úbeda en aquesta commemoració.

Al capítol d’agraïments, la Unió Musical de Llíria agraeix als músics, músiques i director de la nostra Banda Simfònica l’esforç realitzat per poder dur a terme aquest concert en un viatge ràpid i i, sense oblidar-nos de les unioneres i unioners que han volgut desplaçar-se per escoltar la seua Banda. Així mateix agraïm la gran acollida i el bon tracte rebut per part de l’Ajuntament d’Úbeda i de l’Agrupación Musical Ubetense, i sobretot, agrair les gestions i organització de Rafael Martínez Redondo, ànima indiscutible d’aquesta trobada, i per últim, agrair també a la residència Safa d’Úbeda que ens ha obert les portes perquè la nostra estada haja comptat amb un lloc per descansar.Gràcies per fer-nos gaudir amb la música.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes