LlíriaNotíciesSocis/socies

Pascual Enguídanos Usach, il·lustre unioner

Amb una taula rodona sobre la vida i l’obra de l’autor, ahir a la vesprada es va presentar a la Biblioteca de Llíria el llibre “100 ANYS DE PASCUAL ENGUÍDANOS” nascut a la nostra ciutat el 13 de desembre de 1923.

Lliriano i unioner, està considerat el millor escriptor de ciència ficció d’Espanya amb el pseudònim de George H. White.

Va publicar un centenar de novel·les i va pertànyer a la Junta Directiva de la Unió Musical en dues etapes diferents (1958-1964 i 1988-1991).

A la Unió, a causa de la seua afició al cinema, va treballar impulsant campanyes cinematogràfiques per a difusió del cinema entre els més menuts i elaborant el primer fullet de difusió de la Unió en anglès que es va fer a principis dels anys 60 del segle passat.

Llíria, amb el seu Ajuntament al capdavant, li està rendint aquests dies un merescut homenatge al centenari del seu naixement, i és de justícia que la Unió Musical de Llíria se sume a aquest homenatge recordant el seu pas per la nostra societat.

Entre els actes realitzats per l’Ajuntament, destaca la col·locació d’una placa commemorativa a la casa natal de l’escriptor, un llibre amb resums detallats de les 59 novel·les que componen La Saga de los Aznar, amb il·lustracions i articles sobre la figura de l’autor i un xicotet vídeo.

Els mitjans de comunicació també s’han fet ressò d’aquesta efemèride, publicant alguns article dels que adjuntem els enllaços per donar a conèixer millor una persona que forma part de la història de Llíria i de la Unió.

Pascual Enguídanos, primer per l'esquerra, de peu i de cara, amb membres de la Junta Directiva de la Unió. Any 1965. Foto de l'arxiu de Vicente Montesinos.
Pascual Enguídanos als 42 anys
Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes