NadalNotícies

Per Nadal, vine a la Unió

La tradició marca aquesta darrera quinzena de desembre i la Unió Musical de Llíria encara aquestes dates amb una sèrie d’activitats i concerts tradicionals de les nostres agrupacions pròpies de les festivitats nadalenques encara que aquest any comptarem també amb una extraordinària: el lliurament de la distinció Música Nova al mestre Enrique Garcia Asensio.

El desembre no només porta la màgia de la festa i l’esperit nadalenc, també és un moment perfecte per assistir a concerts i veure cinema. Amb l’hivern assentant-se i les vacances a prop, el teatre de la Unió compleix ambdues expectatives, és el lloc perfecte per gaudir de bons concerts i activitats musicals i gaudir de les darreres pel·lícules a la gran pantalla.

A la faceta de cinema, aquest cap de setmana (dissabte 16 a les 22:30 i diumenge 17 a les 17:00 i a les 19:30) el cinema la Unió vos ofereix una de les pel·lícules més esperades de l’any, ‘𝐖𝐨𝐧𝐤𝐚’. Tota la programació la podeu trobar a https://cinelaunio.com/ 

El tret de sortida musical el donarà el COL·LEGI-CIEM que el dissabte 16 omplirà el teatre de la Societat amb música i ball amb el seu tradicional festival de Nadal i la setmana que ve, abans de les vacances nadalenques, oferiran les Audicions de l’alumnat que tanquen el primer trimestre del curs (dimarts 19). 

El Cor i els Conjunts Instrumentals de l’alumnat del CIEM també realitzaran la seua tradicional visita a l’església del Remei, dimecres dia 20, per interpretar nadales i amenitzar amb els seus cants les persones grans residents.

L'ESCOLA D'EDUCANDS té programades les audicions nadalenques del seu alumnat el dimecres dia 20 i la trobada mensual de l'Escola de Perfeccionament el dissabte 16 i una extraordinària de l'especialitat de trompa amb el professor Iago Bernat, el dissabte 23.
La COLLA PASTRANA ens oferirà el seu tradicional concert nadalenc junt el Cor del Col•legi-CIEM, el divendres dia 22 al teatre de la Unió.
A més de la seua pròpia activitat, el dia 26 a les 18: hores, la Colla Pastrana col·laborarà amb el grup de danses el Tossal cantant nadales i recuperant el tradicional llirià "nyo Maria/Nyo Pascuala" i el ball dels pastorets i les pastoretes

Per acabar l'any, al COR SOCIAL li arribarà el torn nadalenc el dijous 21, a la Sala Villarejo. A més del concert, a l'acte s'imposaran les insígnies de plata als membres que en formen part des de fa 25 anys.

La BANDA JUVENIL es desplaçarà, el dissabte 16, al camp de Mestalla per amenitzar el partit de futbol entre el València CF i el FC Barcelona, i el divendres 5 de gener participarà a la Cavalcada de Reis que organitza l'ajuntament de Llíria, acompanyant els seguicis dels reis Melcior i Baltasar.

Mentre l’ORQUESTRA JOVE i el QUADRE ARTÍSTIC segueixen amb la rutina dels assajos per preparar les seues properes actuacions ja el 2024, l’ORQUESTRA SIMFÒNICA ens oferirà un concert extraordinari el divendres 29 de desembre que estarà dirigit pel mestre Enrique Garcia Asensio

En el mateix acte se li lliurarà al mestre la distinció Música Nova, atorgada per la Unió Musical de Llíria per reconèixer la seua extraordinària trajectòria en pro de la música i per la seua vinculació amb la nostra societat fomentant els valors i els sentiments de la Unió Musical de Llíria.

Per a l’ocasió, també estem preparant una exposició sobre el mestre García Asensio i una taula rodona amb diversos intervinents (28 de desembre).

La BANDA SIMFÒNICA ens oferirà el seu concert de Nadal, en què tindrà participació el Cor Social, el dissabte 23 de desembre. Per a l’ocasió el director titular VICENT BALAGUER DOMÉNECH, compartirà batuta amb un director convidat, JAIME ISMAEL ENGUÍDANOS ROYO, un músic unioner de reconeguda trajectòria que, en aquesta ocasió, pujarà a la tarima de director de la Banda per dirigir els seus companys.

En aquest mateix concert, com és habitual, donarem la benvinguda als nous músics i músiques que formessin part de la Banda Simfònica i lliurarem les insignes de plata i d’or a aquells que en formen part des de fa 25 i 40 anys.

A tota aquesta activitat musical cal afegir la bona notícia de la repartura del nostre bar social, que no només n’ha renovat les instal·lacions sinó que, amb una nova direcció, també n’ha renovat el mobiliari i l’oferta gratronòmica, com podrem comprovar al dia a dia però també al dinar de Nadal o al sopar de cap d’any.

El divendres dia 15 a les 19 hores, reobrirà les portes i ens convida a degustar els seus plats.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes