Col·legi-Centre IntegratNotícies

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, visita la Unió Musical de Llíria per a signar el conveni del centre integrat

Des de fa unes setmanes la Unió Musical de Llíria havia invitat al Conseller d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, per a visitar les noves infraestructures educatives de la Societat i  signar el conveni de l’any 2019 del Col·legi Centre Integrat d’Ensenyaments Musicals. Esta visita s’ha produït la vesprada del 14 de setembre de 2019 i el conseller fou rebut pel president de la Societat, José Vicente Pedrola, la Junta Directiva i un nombrós grup de músics, socis i simpatitzants. També assistí l’alcalde de Llíria i una representació dels regidors de la Corporació Municipal.

Amb la signatura d’este nou conveni que se signa anualment, la Generalitat Valenciana continua col·laborant en el finançament dels costos del professorat de música del Centre Integrat, un col·legi on els alumnes de Primària també cursen, dins dels seus horaris habituals, els estudis de Grau Elemental de Música. Cal destacar que este conveni representava una ajuda anual de 165.000 euros però que a partir de l’any 2009 el rebaixaren a 107.850 euros. A partir d’enguany l’ajuda s’ha pogut recuperar fins a un import de 150.000 euros anuals. Amb este increment, el col·legi ha ampliat l’oferta d’estudi amb més instruments i una major dedicació pedagògica als estudiants.Cal dir també que els ensenyaments musicals dels alumnes del Centre Integrat és gratuïta per a tots i que la Societat assumeix la resta de costos que no contempla el conveni.

Amb estes actuacions, la Unió Musical mostra una vegada més el seu compromís amb l’educació i l’extensió de l’ensenyament musical  a les joves generacions,compromís que s’inicià l‘any 1976 amb la fundació del col·legí i la  seua conversió oficial el 1997 en un Centre Integrat de Música. Per este motiu la Unió Musical ha mostrat una vegada més el seu caràcter pioner i innovador  en convertir el col·legi en el primer Centre Integrat de l’Estat espanyol. Estes actuacions i altres realitzades al llarg de la seua dilatada història fan que esta Societat estiga considerada com un referent per a totes les bandes valencianes.

Després de la signatura del conveni, el conseller ha dirigit unes paraules al públic i ha signat en el Llibre d’Honor de la Societat amb la següent dedicatòria:

És un honor visitar-vos com a Conseller d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.
Moltes gràcies per la vostra afectuosa i nombrosa benvinguda i evidentment gràcies per treballar fermament pel nostre poble i la seua cultura.
Sou referents en l’ensenyament integral de la música, però també féu una tasca impagable de formació integral de cada xiquet i xiqueta.     
Gràcies per no defallir mai i per apostar per la música i la cultura com una forma de vida que ens contagia.
Felicitats des de Llíria a tots els valencians i valencianes.
Sempre em tindreu al vostre costat. Una abraçada.
            Vicent Marzà

A continuació s’ha visitat les instal·lacions del col·legi i se li ha explicat al conseller la implantació els últims anys d’un nou projecte pedagògic, el Mètode Gabou, que té per objectiu la immersió en la pràctica de la música des d’edats primerenques. També s’ha fet un recorregut per les   obres del Centre d’Innovació Musicali la posada en ús de noves aules i sales de música, on un grup de músics han interpretat unes peces. Cal destacar que és la primera vegada que un conseller d’Educació visita les obres d’este Centre d’Innovació que començaren el 2011 amb el finançament de la Generalitat Valenciana.

Seguidament també s’ha visitat el teatre auditori i la reforma i ampliació del seu gran escenaridotat amb uns equipaments i instal·lacions modernes i preparades per a les noves necessitats del segle XXI; sala que també s’utilitza per a projectar pel·lícules, ja que elCine LaUnióés la sala degana dels cines valencians en actiu. També s’ha visitat la Sala Skalaon els dissabtes s’ofereix música en directe com jazz, blues, swing…

El conseller també ha parlat amb els directors de les agrupacions musicals, mestres del col·legi i de l’Escola d’Educands. Després d’una hora i mitja de visita, el conseller ha agraït l’acollida rebuda, així com  ha reiterat el compromís i el  treball tan excepcional i exemplar  d’esta Societat amb l’educació, la música i la cultura en general.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes