A tres BandesBanda SimfònicaNotícies

Brillant concert de clausura del cicle “A tres bandes” amb l’Ateneu de Cullera, l’Artística de Bunyol i la Unió de Llíria

El  teatre-auditori de la Unió Musical de Llíria s’omplí de públic el dissabte 26 d’octubre per assistir a l’esperat concert del cicle “A Tres Bandes”, organitzat per l’Associació Musical Bunyol-Cullera-Llíria. La societat amfitriona, la Unió Musical, havia preparat amb tot tipus de detalls el desenvolupament d’este concert que ha reunit a més de 300 músics de banda de màxim nivell.  A més, el concert havia despertat una gran expectació entre els amants de la música i clausurava un cicle de 6 concerts que s’inicià en el 2017  i que comptà amb la participació de les sis bandes de música  de Bunyol (l’ARTÍSTICA i l’ARMÒNICA), Cullera (l’ATENEU i SANTA CECÍLIA)   i Llíria (la PRIMITIVIA i la UNIÓ). Este cicle de concert s’inicià en juliol de 2017 a Cullera,  el segon concert va ser a Llíria al Teatre de la Primitiva a l’octubre. En el 2018 es va actuara a Bunyol i a Cullera, tots  dos el mes de juliol  i en el 2019, novament a Bunyol al juliol. Per tant, es tanca el cicle amb este  concert celebrat al  Teatre de la Unió Musical de Llíria.

Amb la constitució l’any 2016 de l’Associació Musical Bunyol-Cullera-Llíria integrada per les sis societats de les tres ciutats, i amb l’impuls dels seus presidents,  es va iniciar una sèrie de reunions amb l’objectiu de potenciar les activitats musicals al més alt nivell: la música de les nostres bandes, dels nostres compositors, la nostra cultura i la nostra educació musical, impulsant trobades i projectes i implicant tant les administracions públiques com al teixit social i econòmic de la nostra terra.

Al concert de clausura d’este cicle celebrat a la Unió Musical de Llíria assistí una àmplia representació del món bandístic valencià, encapçalada pels presidents i juntes directives de les sis societats, els alcaldes de Bunyol, Cullera i Llíria, així com nombrosos simpatitzants de les tres ciutats. En esta ocasió,  el concert estigué a càrrec de la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical de Cullera,  dirigida per Ferrer Ferran, la Banda Simfònica

l’Artística de Bunyol dirigida per Mario Ortuño i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria dirigida per Pablo Marqés. Previ al concert es va celebrar una desfilada de les tres bandes participants des de l’Ajuntament fins a la seu de la Unió Musical.

 Les tres bandes simfòniques havien preparat este important concert amb molt de treball i il·lusió. A més, actuaren amb una  nombrosa i selecta  plantilla de més de 100 músics cadascuna i interpretaren un variat programa  que anava des de la música romàntica de Berlioz amb la seua “Simfonia Fantàstica”, a càrrec de l’Ateneu de Cullera, fins al “Poema Alpestre” del compositor suís Franco Cesarini,  a càrrec de l’Artística de Bunyol, o l’obra “Némesis” del valencià José Suñer, interpretada per la Unió Musical. Les tres bandes simfòniques també interpretaren cadascuna un pasdoble, que pel citat ordre  d’actuació foren: “A mi madre” de Roque Baños; “Gerona” de Santiago Lope i “Rubores” de Pascual Marquina.   

El públic que omplia la sala unionera era conscient de que estava assistint a un concert molt excepcional i que amb este cicle se li havia donat l’oportunitat única d’escoltar a estes sis bandes capdavanteres en el panorama  musical europeu. Per això, l’entrega del públic en este concert fou total, mostrant-se dempeus i oferint a les tres bandes simfòniques uns calorosos i llargs aplaudiments. Esta entrega tan efusiva del públic motivà especialment als músics i directors que oferiren el millor del seu art.  

Amb esta brillant clausura del cicle “A Tres Bandes”, és voluntat de l’Associació  Musical Bunyol-Cullera-Llíria continuar amb les seues activitats i obrir-les a altres ciutats i bandes simfòniques que vulguen adherir-se als seus projectes futurs, atés que tenen un nucli consolidat i una inestimable experiència i organització.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes