Notícies

El XLV Certamen Provincial de Bandes s’ha celebrat a la Unió Musical

Una de les novetats de la 45a edició del Certamen Provincial de Bandes de Múscia organitzat per la Diputació Provincial de València, ha estat la celebració del concurs, per primera vegada en la seua història, fora de la Ciutat de València, cosa que explica el Diputat de Bandes de Música Jordi Mayor com “una de les grans novetats del certamen d’aquest any, que contribueix a la vertebració sociocultural del nostre territori, però en aquesta ocasió ix de València i es desplaça fins a un dels bressols de la música de banda” i en concret a les instal•lacions de la Unió Musical de Llíria, que dissabte passat va acollir les sis agrupacions participants, tres a cadascuna de les seccions Tercera i Segona.

El Certamen va recordar el compositor i director Bernardo Adam Ferrero, mort el passat dia 12 passat, amb unes emotives paraules de la presentadora Laura Grande i la projecció d‘un curt vídeo in memoriam.

Tot l’acte es va desenvolupar en un gran ambient entre músics i seguidors que, durant tot el dia, van omplir el teatre de la Unió i van gaudir del gran nivell musical que va posar molt difícil la decisió final al jurat internacional presidit per Marco Pütz, compositor, amb la participació de la directora d’orquestra i compositora, tinent coronel directora de la banda de l’Escola de Músiques Militars del Ministeri de Defensa, Eva María Folch i el director d’orquestra i banda, director musical de la Universitat d’Aquisgrà, Tobias Haussig.

El resultat a la secció tercera ha estat el següent:

  • Primer Premi i Menció d´Honor: Unió Musical d’Algímia (Algímia d’Alfara).
  • Primer Premi i Menció d´Honor: Agrupació Musical Santa Cecília del Grao (València).
  • Primer Premi: Agrupació Artístic Musical Carròs (La Font d’en Carròs).

També la secció segona ha tingut més d´un primer premi però només una menció d´honor:

  • Primer Premi i Menció d´Honor: Societat Musical L’Entusiasta (Benifairó de la Valldigna).
  • Primer Premi: Societat  Musical La Familiar (Benissanó).
  • Tercer Premi: Societat Musical Unió de Pescadors (València).

A més de les sis agrupacions participants al matí, per tancar l’acte mentre el jurat deliberava, va actuar com a convidada la Societat Instrutiu Musical del Palmar, mentre que a la vesprada vam gaudir de l’actuació d’Antonio Galera i Cashalada

La Unió Musical de Llíria vol felicitar totes les Bandes participants, músics/es, juntes directives i simpatitzants de cadascuna pels resultats aconseguits, per la seua bona feina i per fer que la Música continue sonant als carrers,  places, teatres i auditoris.

També volem agrair a la Diputació Provincial de València la seua aposta per celebrar aquesta primera edició fora de la ciutat de València, a les nostres instal·lacions, així com a la FSMCV i a les sis agrupacions participants tota la col·laboració que des de cadascuna s’ha prestat perquè el desenvolupament de l’acte i el resultat final d’aquesta nova experiència de descentralitzar  el Certamen haja sigut un èxit.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes