Escola d'EducandsNotícies

15 de març: Unió d’Escoles de Música i Dansa per la Pau

La Unió Musical de Llíria, a través de la seua Escola d’Educands, s’adhereix a l’acció solidària amb el poble ucraïnès, a favor de la Pau i dels valors europeus que ha convocat la Unió d’Escoles de Música i Dansa juntament amb la FSMCV per avui 15 de març, unint-se per oferir una actuació a favor de la pau. Així, tant alumnes com professors i professores de les Escoles de l’Associació eixiran als carrers de les seues respectives ciutats, a fi d’interpretar melodies per reivindicar la pau.
Amb aquest acte, la Unió Musical i la seua Escola pretenen difondre la seua ferma reivindicació per la pau, així com mostrar la seua solidaritat amb les víctimes i els refugiats de la guerra.

MANIFEST DE LA UNIÓ D’ESCOLES DE MÚSICA I DANSA

Aquests dies estem veient, consternats, el que està passant a Ucraïna, on les notícies ja parlen de milers de morts i milions de refugiats que fugen del país deixant enrere les seues vides, els seus records i, molts d’ells, a part les seues famílies. Són les víctimes innocents d’una lluita de poders que viola deliberadament els drets humans i tot allò que representen. Perquè si bé la discrepància és legítima, la imposició armada, la destrucció i l’homicidi són absolutament inadmissibles.

Per aquest motiu, des de la Unió d’Escoles de Música i Dansa volem manifestar el nostre rebuig més absolut a aquesta guerra, i a qualsevol tipus de violència siga allà on siga, així com mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones que l’estan patint. Famílies, xiquetes i xiquets que estan veient arrabassades les seues il·lusions i esperances.

Tan lluny i, alhora, tan a prop. Tan lluny, perquè sembla impossible, perquè és incomprensible que una cosa així puga estar passant als nostres dies. I tan a prop, perquè és inevitable veure’ns identificats amb totes les ucraïneses i els ucraïnesos que pateixen l’horror de la invasió, i també amb tots aquells ciutadans russos que estan sent castigats o que han de fugir per no estar d’acord amb el seu govern o han mort en una guerra que mai no s’hauria d’haver produït.

Nosaltres no som experts en política ni en qüestions geoestratègiques; som músics, però sabem i volem reivindicar amb tota la nostra convicció que la pau és un dret irrenunciable, que la pau és un dret universal, que la pau és la manera d’entendre’s, malgrat les desavinences, i que la pau és l’únic camí cap al futur.

Que la música acalle les bombes i els nostres instruments siguen les úniques armes, disparant notes per amansar el món amb una melodia de pau.
Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes