ConcertNadalOrquestra Simfònica

VII.- Virtuosisme i tradició al concert de l’Orquestra Simfònica

L’últim dels concerts del cicle nadalenc de la Unió Musical de Llíria va tenir lloc iniciat el nou any a càrrec de l’Orquestra Simfònica dirigida per José Miguel Rodilla Tortajada com a director convidat i Javier Guna Enguídanos al piano, dos músics unioners de diferents generacions que encarnen l’essència de la Unió.

El concert es va iniciar amb “La italiana a Alger” de G. Rossini, una obertura que combina humor i elegància, portant el públic a un viatge sonor per la Itàlia clàssica.

A continuació, l’OSUM va interpretar el “Concert núm. 3 per a piano i orquestra en Do m. Op. 37”, compost per L.V. Beerhoven. L’actuació del pianista Javier Guna Enguídanos, acompanyat per l’OSUM, va permetre que el virtuosisme del piano brillara intensament, alhora que els delicats acompanyaments orquestrals creaven un ambient màgic.

Després, les Danses espanyoles” del compositor E. Granados, van submergir el públic en un món de ritmes vibrants i melodies captivadores. Els moviments Oriental, Andalusa i Rondalla van conjugar tradició i modernitat, transportant els oients a paisatges sonors evocadors de la cultura espanyola.

El programa va continuar amb “El barret de tres pics, 2a suite”, de M. de Falla, que va presentar danses emblemàtiques com Dansa dels veïns, Seguidilla, Dansa del moliner, Farruca, Dansa final i Jota. Aquestes composicions, que ofereixen un ric tapís rítmic, van ser executades amb gran precisió i vitalitat, subratllant el talent dels músics.

A la recta final del concert, l’Orquestra Simfònica va interpretar “Carmen-Quadrille” d’E. Strauss, una obra que destaca per la seua alegria i energia contagiosa, convidant a ballar i gaudir. I, finalment, el concert es va acomiadar amb “Sota raigs i trons, polka Op.324″, de J. Strauss, una vibrant reflexió de l’estil de vida festiu i alegre, que va tancar la vetllada amb una explosió d’energia.

Però és gairebé impossible imaginar un concert de Nadal o Cap d’Any sense la interpretació de la “Marxa Radetzky” de J. Strauss, una peça que deixa el públic amb sensació d’entusiasme i felicitat i crea una experiència interactiva i memorable per a tots els assistents.

La diversitat del repertori i la professionalitat dels intèrprets juntament amb la direcció de José Miguel Rodilla Tortajada, fonamental per capturar tant la lleugeresa com la complexitat de les obres, van fer d’aquest concert una experiència inoblidable per a tots els assistents.

El último de los conciertos del ciclo navideño de la Unió Musical de Llíria tuvo lugar iniciado el nuevo año a cargo de la Orquesta Sinfónica dirigida por José Miguel Rodilla Tortajada como director invitado y Javier Guna Enguídanos al piano, dos músicos unioneros de diferentes generaciones que encarnan la esencia de la Unió.

El concierto se inició con “La italiana en Argel” de G. Rossini, una obertura que combina humor y elegancia, llevando al público a un viaje sonoro por la Italia clásica.

A continuación, la OSUM interpretó el “Concierto núm. 3 para piano y orquesta en Do m. Op. 37”, compuesto por L.V. Beerhoven. La actuación del pianista Javier Guna Enguídanos, acompañado por la OSUM, permitió que el virtuosismo del piano brillara intensamente, al tiempo que los delicados acompañamientos orquestales creaban un ambiente mágico.

Después, las “Danzas españolas” del compositor E. Granados, sumergieron al público en un mundo de ritmos vibrantes y melodías cautivadoras. Los movimientos Oriental, Andaluza y Rondalla conjugaron tradición y modernidad, transportando a los oyentes a paisajes sonoros evocadores de la cultura española.

El programa continuó con “El sombrero de tres picos, 2ª suite”, de M. de Falla, que presentó danzas emblemáticas como Danza de los vecinos, Seguidilla, Danza del molinero, Farruca, Danza final y Jota. Estas composiciones, que ofrecen un rico tapiz rítmico, fueron ejecutadas con gran precisión y vitalidad, subrayando el talento de los músicos.

En la recta final del concierto, la Orquesta Sinfónica interpretó “Carmen-Quadrille” de E. Strauss, una obra que destaca por su alegría y energía contagiosa, invitando a bailar y gozar. Y, finalmente, el concierto se despidió con “Bajo rayos y truenos, polka Op.324”,  de J. Strauss, una vibrante reflexión del estilo de vida festivo y alegre, que cerró la velada con una explosión de energía.

Pero es casi imposible imaginar un concierto de Navidad o Año Nuevo sin la interpretación de la “Marcha Radetzky” de J. Strauss, una pieza que deja al público con sensación de entusiasmo y felicidad y crea una experiencia interactiva y memorable para todos los asistentes.

La diversidad del repertorio y la profesionalidad de los intérpretes junto a la dirección de José Miguel Rodilla Tortajada, fundamental para capturar tanto la ligereza como la complejidad de las obras, hicieron de este concierto una experiencia inolvidable para todos los asistentes.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes