25 AniversariConcertCor Social

Concert del XXV aniversari del Cor Social

Durant el darrer cap de setmana la Unió ha celebrat els 25 anys del Cor Social. El primer acte va tindre lloc el divendres 25 i el diumenge 27 es va fer el concert extraordinari commemoratiu.

A l’acte de divendres, la presidenta de la Unió, Amparo Esquerdo Aragó va tindre paraules d’estima i gratitud a la tasca que es va realitzar per part de la Junta Directiva, coristes i director en iniciar aquesta activitat, que 25 anys després continua viva a la nostra Societat, lliurant a cadascun dels/les coristes fundadors/res un diploma com a record i reconeixement a la seua tasca fa 25 anys.

El concert de diumenge es va iniciar amb les paraules d’Enrique Aliaga Torres president de la Unió que, amb la seua Junta Directiva, va aprobar la creació d’aquesta nova agrupació el 6 d’agost de 1996, a més de ser corista des de la seva fundació. A la seua intervenció ens va explicar com es va forjar la creació del Cor i va fer un repàs dels 25 anys viscuts amb directors/a i coristes, del seu repertori, etc. Va dir que els directors i directora: “han sabut transmetre’ns la seua pasió per la música coral i dels que hem après del seu saber i ens han ajudat a afermar-nos, cada cop més en aquesta activitat”.

A continuació, la presidenta Amparo Esquerdo Aragó i el director del Cor, Miguel Maqueda Aliaga, van lliurar les insignes de plata als set membres del Cor que aquest any han complert, juntament amb el Cor, els seus 25 anys com a coristes: les sopranos Carmen Artés Cano, Marita Diago Marco, Mª Amparo Izquierdo Tomás i Pilar Sabater Solaz, els tenors Fernando Manzanera García i Fernando Robles Andrade i el baix Enrique Aliaga Torres.

Així mateix, la presidenta va imposar un nou cobartí a l’estandard del Cor.

 

El concert va comptar amb les batutes dels seus quatre darrers directors, Miguel Maqueda, Vivian Gutiérrez, Francesc Gamón i Francisco Javier Castellano, que van dirigir el Cor comptant també amb la col·laboració de músics de la Unió i professors del CIEM: Rafa Cotanda, Gonzalo Alonso i Marcos Castellano, Miguel Maqueda i Carlos M. Pascual, Mari Carmen Galduf, Victor Royo, Virginia Agustí i Adela Bayarri, així com alumnat del CIEM i el cor de Veus Blanques.

Abans d’arribar al final del concert programat, el Cor, juntament amb els seus directors, que lluïen un llaç amb els colors de la bandera ucraïnesa, van voler elevar un missatge de pau i el seu desig d’acabar amb les guerres, interpretant Non nobis, domine “.

Abans d’arribar al final del concert programat, el Cor, juntament amb els seus directors, que lluïen un llaç amb els colors de la bandera ucraïnesa, van voler elevar un missatge de pau i el seu desig d’acabar amb les guerres, interpretant “Non nobis, domine “.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes