40 AniversariConcertOrquestra Simfònica

Espectacular cloenda del 40é aniversari de l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria

Divendres passat, l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria, en un teatre pràcticament ple, va oferir el concert de cloenda de les celebracions del 40è aniversari de la seua creació.

Durant aquest any, que iniciarem al concert celebrat el 24 de juliol de 2021, l´Orquestra ens ha delectat amb cinc concerts memorables celebrats tant al nostre teatre com al Teatre Calderón d’Alcoi, en què hem gaudit no només de la plantilla habitual sinó també de solistes com Andrés Martínez (trompeta), Javier Guna (oboè) o Mar Bonet (violoncel) sent dirigida pel director titular Pascual Cabanes i pel també concertino Miguel Ángel Gorrea.

El públic assistent a aquest acte de cloenda va poder gaudir d’un concert que es va iniciar amb l’obertura Rosamunda de Schubert, una obra que, si el dia de la seua estrena, va ser un fracàs, durant el temps s’ha convertit en una música que ha alegrat a les posteriors generacions i avui dia, escoltant-la, podem concloure que el món ha esdevingut un lloc millor on habitar.

Per acabar, l’Orquestra Simfònica ens acostà una extraordinària versió  d’una de les gran obres  del sinfonisme orquestral, la 1ª Simfonia “Titán” de Gustav Mahler.

Una obra que destaca per la seues dimensions, tant per la duració i la complexitat de la seua música, com pel nombre de la seua plantilla. Un centenar de músics que, junta al director Pascual Cabanes, ens feren vibrar amb una música carregada d’energia.

La força, el dramatisme de “la burla a la mort” del tercer moviment, la inexorable arribada del destí i el lirisme de les cordes, el segon tema del quart moviment, en contraposició a la heroïcitat de la secció dels vents, emocionaren a un públic entregat que reaccionà amb un esclat d’ovacions als músics de la nostra orquestra.

A partir d’ara l’Orquestra Simfònica, i després d’uns dies de merescudes vacances,  començarà a preparar la seua participació al V Concurs CaixaBank d’Orquestres, a la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 51 i 70 músics, que tindrà lloc el dia 13 de novembre de 2022 al Palau de les Arts de València.

En aquest enllaç podeu veure més imatges del concert.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes