HistòriaNotícies

Visita d’Alfonso Aijón a la Unió Musical de Llíria

 

 

Ahir diumenge 24 de juliol per la vesprada, la presidenta de la Unió Musical, Amparo Esquerdo, i una representació de la junta directiva, reberen la visita d’Alfonso Aijón, el qual havia vingut des de Santander per tal de rebre la medalla del Primer Festival de Llíria que se li entregà durant el concert oferit per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Alfonso Aijón va ser el que amb la seua empresa Ibermúsica va promocionar i gestionar la contractació amb la Unió Musical de  les grans orquestres internacionals que durant els anys 1976-1982 actuaren al nostre teatre. En aquella època es va crear un vincle d’estima d’Alfonso per la Unió Musical, ja que estava encantat per la bona organització que férem dels concerts, per la resposta del públic i pel projecte educatiu que encetava la nostra societat amb la inauguració del nou col·legi.

En una visita detallada recorregué totes les instal·lacions de la nostra seu social i quedà molt sorprés per la seua envergadura actual. També conegué l’evolució de totes les nostres agrupacions musicals i de la marxa del nostre projecte educatiu.

Alfonso Aijón i Zubin Mehta baixant l'escala de la Unió (19/09/1979)
Aijón i Mehta saludant Pablo Sánchez (19/09/1979)

Durant la llarga visita Alfonso ens contà nombroses anècdotes i vivències de les grans orquestres que ens visitaren, així com dels seus directors, músics i solistes. Per exemple, en veure les fotos de les grans orquestres que tenim exposades a la societat, ens digué que el primer concert que oferí a Espanya l’Orquestra Filharmònica de Londres, va ser al teatre de la Unió Musical el 7 de maig de 1980. Posteriorment actuà al Teatre Real de Madrid i al Palau de la Música Catalana a Barcelona. L’èxit d’este concert va ser  tan gran que a l’any següent l’Orquestra Filharmònica de Londrés ens tornà a visitar per a oferir un segon concert.

La visita finalitzà signant Alfonso en el Llibre d’Honor de la Unió amb una bella dedicatòria on reconeixia la nostra labor educativa i musical, i també l’esperit pioner que mostrà la Unió Musical en aquella aventura de contractar a les millors orquestres, directors i solistes mundials; en una època on aquestes prestigioses orquestres internacionals començaven a visitar Espanya per primera vegada.

Durant el concert de la nit amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Alfonso Aijón va rebre la medalla del Primer Festival de Llíria que li entregà l’Ajuntament en reconeixement a la seua trajectòria. En el seu parlament també tingué unes paraules de gratitud per a la Unió Musical, reconeixent públicament l’enorme esforç que féu en contractar les 16 orquestres internacionals que ens visitaren i amb quina eficàcia i il·lusió els directius unioners portaren endavant este projecte tan pioner al nostre país.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes