Banda SimfònicaConcert

La Unió s’acomiada de Pablo Marqués Mestre, director titular de la Banda Simfònica des de fa sis anys

El passat dissabte 9 de juliol la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria va celebrar un concert molt especial. El concert d’acomiadament del seu director titular durant els últims 6 anys, Pablo Marqués Mestre.

La Unió va compartir escenari amb la Banda Municipal de Castelló. En aquesta primera part del concert tant l’Ajuntament de Llíria com la Unió van retre homenatge al mestre Joan Garcés que va ser director, en el seu dia, de la Banda Municipal de Castelló i de la Unió de Llíria. Francesc Rozalen ens va fer una xicoteta glossa del que aquest director va aportar a la Unió i a la música i els seus fills  Joan Enric i Vicent Miquel Garcés, i el seu net Gonçal Garcés, que assistiren al concert, reberen de mans de l’alcalde de Llíria Joanma Miguel, una estatueta commemorativa, amb gran il·lusió, tal 

i com ells mateix van expressar en les seues paraules d’agraïment, on explicaren que havia sigut “molt emotiu passejar per Llíria i visitar el carrer dedicat al seu pare, aixi com retrobar-se amb tanta gent volguda”.

La Banda Municipal de Castelló va fer una interpretació espectacular baix la batuta del director Marcel Ortega i Martí que amb les seues explicacions i el seu estil i expressivitat va sorprendre molt gratament al públic assistent. Durant la primera part, interpretaren:

  • Sueño andalúz de Pascual Asencio
  • Poemes de llum de Manuel Palau amb transcripció de Joan Garcés.
  • Suite para Bateria i Banda Sinfonica de David Mancini amb arranjaments de Jesús Salvador “Chapi” i amb Javier Eguillor com a bateria solista.

Ja en la segona part del concert  la Banda Simfònica Unió Musical de Lliria va pujar a l’escenari per a despedir, amb la seua música i qualitat, al director titular dels ultims 6 anys, Pablo Marqués Mestre, en un concert ple d’emocions contingudes i de detalls molt especials, com les pròpies obres escollides per al repertori.

La Unió va interpretar la obertura Rienzi, de Richard Wagner. Seguidament Capritx Espanyol de Rimsky Korsakov, per finalitzar, amb Belkis, regina de Saba, d’Ottorino Respighi.

Va ser, just en acabar aquesta obra, quan Carlos Miguel Pascual, en nom de tots els músics de la Banda, va dirigir unes sentides paraules al seu director i va fer entrega d’un emotiu record de part de tots. Seguidament la presidenta de la societat, Amparo Esquerdo, va acomiadar-se de Pablo en nom de la junta directiva i de tota la societat i li va fer entrega d’una plaça commemorativa.

Per finalitzar, Pablo Marqués, que també va dirigir unes paraules al públic assistent, va dirigir el pasdoble Música y Vinos, acomiadant-se, com ell mateix va dir, amb Música.

Pablo Marqués Mestre va dirigir per primera vegada a la Banda Simfònica en un concert com a director convidat on també varem escoltar el Capritx Espanyol i l’obertura de l’òpera Rienzi, com en aquest concert. Amb ell iniciem una etapa il·lusionant que ha passat no només pels concerts, cercaviles i processons realitzades a Llíria, sinó que també hem vibrat d’emoció a Madrid, Bunyol, Cullera, Altea o València.

L’èxit aconseguit durante estos sis anys es tradueix a cadascuna de les notes que la Banda Simfònica amb Pablo Marqués han fet sonar als concerts. Arturo Sandoval, Yturvides Vílchez i el benvolgut Rubén Simeó; l’homenatge a Carlos Santos a la plaça de l’Ajuntament i al Teatre Principal de València, el concert al parc del Retiro de Madrid, la interpretació del 1812 amb les campanes del Remei; la primera Banda a tornar a l’activitat musical després de la pandèmia amb el concert a la Plaça de Bous de València, el concert al Palau de les Arts, o el de Rubén Cambres i Gabor Tarkovik, els concerts dels grups harmoniemusik, els concerts de les festes de Sant Miquel, entre un llarg etcètera, en són bons exemples, perquè per tota eixa música podem dir que ens hem acomiadat del director, però no del company i amic unioner que serà sempre

Gràcies pel teu treball Pablo!. La Unió sempre serà la teua casa. Has deixat una emprenta molt important en nosaltres i segur que els camins de la música ens uniran en moltes altres ocasions.

En aquest enllaç teniu totes les IMATGES DEL CONCERT

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes