Banda SimfònicaConcert

Excel·lent 2022: emotiu concert de la Banda Simfònica

Amb el suport de la Diputació de València dins la campanya Excel·lent Bandes de Música 2022, ahir vam viure un concert ple d’emocions en què vam donar la benvinguda per entrar a formar part de la Banda Simfònica a tretze nous músics i músiques, tots provinents de la Banda Juvenil, que haurien d’haver fet el seu primer concert per Nadal passat però que les circumstàncies han fet que la seua incorporació s’haja demorat dos mesos.

La presidenta Amparo Esquerdo els va donar la benvinguda i va voler ressaltar la triple coincidència que es produïa en aquest acte: “en primer lloc, la seva incorporació a la Banda Simfònica, per altra banda, el merescut homenatge a dos músics molt estimats i finalment l’estrena de obres musicals de les quals són autors altres músics de la Banda”, animant-los a seguir l’exemple de Miguel Porta i Paco Navarro com a músics i unioners incansables, així com dels també músics unioners i compositors Luis Alcocer Pablo, Raquel Sánchez Martínez i Carlos Miguel Pascual Górriz , dels quals es van estrenar les seues respectives obres:

  • “Llíria, pueblo de artistas. Fantasía para un concertista” que va comptar com a trompeta solista a José Miguel Asensi Torres,
  • “Ángeles y demonios”, obra guanyadora del I Concurs de composició per a dones organitzat per la FSMCV celebrat el 2017
  • “Per sempre, unioners” dedicada a tots i totes els músics i socis de la Unió Musical de Llíria, però en especial a tos aquells que ja formen part de la nostra història.

Emocionant també va ser l’estrena per la Banda Simfònica del pasdoble, del compositor alacantí Sixto Herrero, que porta el nom d’una dona unionera i remediana, Pepita Carbonell Guna, asseguda al pati de butaques al costat de tota la seua família i amistats i que va agrair el gest de la seua Banda regalant un violí, de quasi 100 anys d’antiguitat, que pertany a la col·lecció de la Fundació Cristòfol-Carbonell que ha creat amb el seu marit Juan José Cristòfol.

Un altre moment molt emotiu va ser l’homenatge que la Banda Simfònica va voler rendir als seus músics Paco Navarro i Miguel Porta, en primer lloc a través de les paraules a càrrec de la músic de la corda de clarinets Davinia Moyano qui va recordar tots dos com a grans i estimats companys i per finalitzar amb la música, interpretant tres peces que tenien un significat especial tant per als homenatjats com per als seus companys de la Banda.

De Paco va ressaltar l’orgull que sentia de pertànyer a la seua estimada Banda, orgull que es traduïa en responsabilitat i compromís perquè “a pocs assajos ha faltat Paco!” i ens va dir que “la força del destí de Paco ha sigut caminar de la mà de la Unió, en tot moment. Passacarrers, concerts, processons, certamens, …. des que es va incorporar a la Banda a la processó de Dijous Sant de 1963  fins al final de la seua vida el 2021″.

De Miguel, recordant la seua alegria, sentit de l’humor, paciència infinita i amor per la natura i la música. Passió per sa casa. Passió per la Unió”  i ressaltant que Miguel “representa la humilitat de ser tot un professional i no oblidar mai les seues arrels”, per acabar dient que era “un virtuós a la seua professió que et transmetia amb senzillesa i naturalitat l’amor per la música”.

I emocionant va ser també el record al poble ucraïnès, desitjant que la música volara tant alt com poguera i, traspassant fronteres, fer arribar a les dones i homes que estan lluitant per la llibertat del seu país i als milers de refugiats, la nostra solidaritat, el nostre suport i el nostre desig de pau.

Ací es pot  consultar el programa sencer.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes