Banda SimfònicaConcertLlíriaLlíria city of music

Majestuós i solemne concert del mestre Balaguer i la Banda Simfònica

Majestuós i solemne concert del mestre Balaguer i la Banda Simfònica

La Banda Simfònica Unió Musical de Llíria ens va oferir ahir a la nit un gran concert, dirigit pel director titular, Vicent Balaguer, amb dues parts ben diferenciades: a la primera part vam poder escoltar dos dels nostres joves músics amb més talent: Carlos Miguel Pascual Górriz i Eloïna Torres Silvestre.

 

Carlos Miguel Pascual Górriz, amb una rica musicalitat i naturalitat,  va interpretar Euterpe, concertino per a flauta i banda, del compositor valencià Ferrer Ferran, una obra molt inspiradora que rendeix optimisme i energia.


Tot seguit la delicadesa i el virtuosisme de la saxofonista Eloïna Torres Silvestre es van apoderar de la sala interpretant la Fantasia Pastoral Hungara, de Franz Doppler, una obra d’inspiració popular amb aires lisztians.

A la segona part, les marxes austeres i malenconioses, però alhora majestuoses, que trenquen el silenci dels carrers de Llíria, recobrint de solemnitat el pas de les processons de la Setmana Santa, van delectar els assistents al concert, tant com, any rere any, delecten els que desfilen en les processons o els que esperen el seu pas.

D’aquesta manera, poguerem escoltar una de les marxes que s’interpreta amb més assiduïtat aquests dies, Mektub, paraula d’origen àrab que significa “estava escrit” composta pel músic guipuzcoà Mariano San Miguel Urcelay; seguidament una marxa més moderna, Flor de Soledat, escrita per la jove compositora ontinyentina, Mila Rosa Molina Moscardó, i acabàrem amb la molt coneguda Marxa Funebre núm. 2 de l’extens repertori del compositor unioner Miguel Asensi, escrita ex-profés per a la nostra Banda Simfònica i estrenada per ella a la processó del matí del dijous sant del 1906.

Fora de programa, el mestre Balaguer i la Banda Simfònica Unió Musical, van regalar al públic assistent Madre Hiniesta, del compositor sevillà Manuel Marvizón Carvallo, una marxa processional harmònica i melòdicament molt diferent de la resta de marxes processionals.

Clica sobre la imatge per veure les fotos del concert
Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes