NotíciesOrquestra SimfònicaSin categoría

L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria obté el primer premi amb la màxima puntuación donada en les quatre edicions del Concurs Bankia

La Unió Musical de Llíria ha viscut hui un altre dels seus dies històrics en aconseguir l’Orquestra Simfònica el Primer Premi amb 268,5 punts sobre un màxim de 300 puntsÉs la màxima puntuació mai obtinguda per cap de les 18 orquestres que s’han presentat  durant els quatre anys de vida del Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana, un concurs al qual s’han presentat en estes  quatre edicions,  orquestres de prestigioses  societats  musicals valencianes. El concurs s’ha celebrat hui diumenge 2 de febrer al Palau de les Arts de València. El jurat també ha concedit al jove director titular, Pascual Cabanes Fabra, el premi al millor director, el qual ha dirigit les obres del concurs sense partitura. 

L’Orquestra Simfònica es presentava en la màxima categoria “Martín y Soler” d’este concurs i que acull a orquestres de 51 a 70 músics. Des de la societat han eixit pel mati autobusos i nombrosos cotxes d’unioners i simpatitzants per a recolzar el treball dels nostres magnífics músics 

L’Orquestra Simfònica, amb la plantilla màxima que permeten les bases i sota la batuta del seu director titular Pascual Cabanes, ha interpretat l’obertura Las Hébridas de Mendelssohn i la Simfonia núm. 9 “Del Nou Món” de Dvorak.  L’excel·lent i brillant interpretació de la nostra Orquestra Simfònica i del seu director va fer gaudir al nombrós públic que posats dempeus ha aplaudit  llargament la seua actuació. L’atorgament del Primer Premi també li permetrà  participar en el pròxim Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana. 

Des de que s’obrí el plaç d’inscripció el dia 1 de juliol per a  participar  en este concurs, els músics de l’Orquestra Simfònica amb el seu director titular Pascual Cabanes començaren a treballar  amb molta il·lusió per a preparar les obres a interpretar.

Este IV Concurs d’Orquestres està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. El Comité Organitzador del Concurs anuncià el passat octubre que havia seleccionat a dues orquestres per a participar en la categoria màxima “Martín y Soler”. Estes orquestres seleccionades foren l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria i l’Orquestra del Casino Musical de Godella,  però esta última orquestra en gener va sol·licitar retirar-se del concurs.  

L’Orquestra Simfònica Unió Musical compta amb una llarga trajectòria ja que es va constituir l’any 1981 sent la primera orquestra que fou fundada per una societat musical amb alumnes que havien iniciat els estudis en la seua Escola de Música. Ha realitzat gires de concerts per Espanya, Europa i Amèrica del Nord. Des del 2018 la direcció de l’Orquestra Simfònica està a càrrec del jove músic unioner  Pascual Cabanes.  Des d’aleshores s’ha generat una nova estructura ja que a més de l’Orquestra Simfònica es creà l’Orquestra Jove amb integrants exclusivament de 12 a 21 anys, la majoria són estudiants d’Ensenyances Professionals. Al mateix temps també s’ha recuperat l’Orquestra Infantil formada per tot l’alumnat de corda dels ensenyaments elementals de l’Escola d’Educands i del Col·legi Centre Integrat.

Cal destacar l’excel·lent treball que estan desenvolupant el director i  els músics de l’Orquestra Simfònica formada per un selecte grup de músics tant amateurs com  professionals i estudiants de conservatori molt brillants. En esta nova etapa estan oferint concerts amb un programa de gran qualitat i solistes  de la Unió de gran nivell com José Manuel Leon (viola), Vicente Moros (fagot) i Vicente Huerta (violí), a més de prestigiosos directors invitats com l’unioner  Àlvaro Albiach i l’israelià Yaron Traub. 

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes