Notícies

Discurs de la presidenta Amparo Esquerdo a l’acte de lliurament del premi Jaume I de la Vila de Llíria

DISCURS RECEPCIÓ PREMI JAUME I       8/10/2021.

Bona vesprada, en primer lloc, agrair al nostre alcalde Joanma Miguel i a tots els regidors, l’haver-me atorgat aquest premi Jaume I per ser la primera dona presidenta d’una societat musical lliriana, en aquest cas la Unió Musical. Moltes gràcies.

Aprofite l’ocasió per a felicitar la resta de premiats i reconéixer els molts mèrits que concorren en cadascun d’ells i que els fan mereixedors d’aquesta benvolguda distinció.

Accepte el premi com un honor més que com un assoliment personal ja que considere que és un reconeixement que dona visibilitat a l’arribada de la dona a llocs de gestió. M’ha correspost a mi ser la primera presidenta d’una de les nostres societats musicals, però estic segura, i així ho desitge fermament que no seré l’única.

La música i les seues bandes són la columna vertebral de la cultura de Llíria, i hui dia no es concep una societat moderna on les dones no siguen presents; així passa en la Societat que tinc l’honor de presidir, la Unió Musical, on la dona està plenament integrada en tots i cadascun dels seus estaments.

Com a Presidenta de la Unió Musical, m’enorgullisc que la nostra siga una societat inclusiva, on l’home i la dona, treballem colze a colze per a aconseguir les més altes metes. Dones i homes de la nostra Societat compartim il·lusions, treball, responsabilitat i amor per la música i la cultura, i on les dones tenen part activa, notòria i important en tots els estaments.

Vull dedicar aquest premi a tots els socis i simpatitzants de la Unió Musical, i especialment a les dones, les músiques de les nostres agrupacions, les integrants del Cor Social, les professores del Centre Integrat i Escola d’Educands, les nostres treballadores, les components de la Junta Directiva i a les “Dones Unioneres” que ja en l’any 1952 es van organitzar per a recaptar fons amb els quals sufragar la làmpara del teatre, perquè totes elles són el motor imprescindible perquè la nostra Societat funcione, i un record especial per a les pioneres, les primeres dones que van trencar un sostre de cristall a la nostra ciutat, com la meua mare Amparo Aragó Escrig, a qui recorde amb moltíssim afecte, perquè l’any 1945 ella va ser la primera música de la nostra Banda Simfónica. També a Fina Galduf Montero, primera dona que va formar part de la Junta Directiva de la nostra Societat en 1978 , i a Beatriz Fernández Aucejo, primera dona a dirigir l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical l’any 2017.

I per a finalitzar, m’agradaria formular un desig, desitjaria que aquest Premi Jaume I que ha tingut a bé concedir-me el nostre Ajuntament, fora un estímul perquè totes les institucions, públiques i privades, i des de tots els àmbits, es reconeguera el mèrit i capacitat de tantes dones anònimes, àmpliament preparades per a ocupar diferents espais de la societat. Encara hui, la igualtat no és una realitat en tots els àmbits, per la qual cosa nosaltres, les dones, continuarem trencant tots els sostres de cristall per una societat més justa i inclusiva.

Moltes gràcies per la seua atenció.       

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes