Notícies

La Unió lamenta la pèrdua del compositor i director Bernardo Adam Ferrero

La Unió Musical de Llíria lamenta la defunció del compositor i director Bernardo Adam Ferrero, mort avui dia 12 d’octubre.

Vinculat a la nostra societat com a director fundador de l’Orquestra Simfònica amb què va realitzar concerts tan emblemàtics com el de presentació o l’ofert al Palau de la Zarzuela en el seu primer aniversari, així mateix també va dirigir la Banda Simfònica en diverses ocasions, destacant el concert ofert a Llíria a la sisena conferència de la Wasbe el juliol de 1993. Vincles musicals que es van traduir en una gran amistat amb la Unió fins al punt que la seua filla Mª Amparo, va ser proclamada Reina de la Música i Unionera Major el 1989.

Adam Ferrero va obtenir premis nacionals de composició tan prestigiosos com Joaquín Rodrigo, Manuel Palau, Premi de l’Institut d’Estudis Alacantins, Mestre Villa de Madrid (Internacional) a Barcelona i premi de la Fundació Espanyola de la Vocació en Composició i Direcció d’Orquestra. A Nova York se li va concedir l’Order of Merit per la seua contribució al món de la música. Al Festival Internacional de Cuba se li atorga la Batuta d’Or del Gran Teatre de l’Havana. Va obtenir la Medalla d’Honor al Festival Internacional Mid West de Chicago (USA) dirigint el Grup de Solistes Mare Nostrum i entre altres reconeixements, va aconseguir l’Egrem d’Amèrica al treball discogràfic sobre la seua obra “Homenatge a Joaquín Sorolla”, tantes vegades interpretada per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria sota la seua batuta.

La Unió Musical de Llíria se suma a totes les mostres d’afecte i consideració a la família Adam-Llagües  transmetent el condol de tota la família unionera als familiars del nostre estimat mestre Bernardo Adam Ferrero, sens dubte una de les figures més rellevants de la història de la Música de les Bandes i de la Música Valenciana dels segles XX i XXI.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes