Banda Simfònica

Vicent Balaguer, nou director titular de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria

A la reunió de la Junta Directiva de la Unió Musical de Llíria del passat 29 d’agost es va acordar el nomenament de VICENT BALAGUER DOMÉNECH com a nou director titular de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, comunicant-se als component de la Banda a l’assaig del dia següent.

El director i violinista Vicent Balaguer Doménech, va néixer a Benaguasil, estudiant violí i trompeta als conservatoris de València i Barcelona, amb els professors Vicente Campos, Juan Alós, Juan Llinares i Agustí León Ara. Molt aviat comença amb la docència, als 18 anys és professor de violí del Conservatori Superior de València i també ha impartit classes als conservatoris de Torrent i Cullera, Superior de Castelló, Aragó, Illes Balears i València, realitza masterclasses a la Xina, Polònia i Bulgària. Professor de violí de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Concertino-fundador del Collegium Instrumentale de València, on col·labora amb Felix Ayo, Yehudi Menuhin, Maurice André…, ha actuat com a solista a França, Àustria, Alemanya, Mèxic,…

Concertino convidat amb les orquestres, Nacional d’Espanya, Simfònica de Barcelona, Simfònica de Navarra, Comunitat de Madrid, Simfònica de la Corunya, Orquestra de València, Simfònica de Tenerife, Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra d’Extremadura, Covent Garden Soloist, Baltic Neopolis Orchestra, on treballa amb directors com Lorin Maazel, García Navarro, Gómez Martínez, García Asensio, Iuri Temirkánov, Cervera Collado, Olaf Koch, Seji Oué, Walter Weller, Cristóbal Soler, Neville Marriner, etc…

Comença a dirigir als 16 anys, amb la Jove Orquestra de la UMB de Benaguasil. Més tard dirigeix l’Orquestra del Conservatori Superior de València, les Illes Balears i el Grup Contenporani de la JONC.

Director convidat amb les Orquestres: de València, Simfònica de Navarra, Simfònica de les Illes Balears, Ciutat d’Elx, Tavernes de la Valldigna, col·laborant amb els solistes, Maria José Montiel, Vasko Vasilev, Rubén Simeó, Javier Balaguer,…

El 2019 és premiat com el millor director al certamen d’orquestres de Bankia.

Actualment és director-artístic de la Unió Musical de Benaguasil, solista de violí de l’Orquestra de València, professor de violí a ESMAR i director de l’Orquestra del festival de Santanyí (Mallorca).

L’elecció del director s’ha produït després d’un procés que es va iniciar el juliol passat després del concert de comiat de l’anterior director titular Pablo Marqués Mestre,

Per al director, Vicent Balaguer, “és un honor immens i un orgull enorme ser nomenat director titular d’aquesta formació històrica. La Unió és una de les referències mundials a l’àmbit bandístic i treballaré dia a dia per continuar fent gran la història d’aquesta societat”.

Balaguer començarà els assajos amb la Banda Simfònica el proper mes d’octubre i la seua presentació oficial com a nou director titular tindrà lloc el proper dia 23 de desembre al tradicional concert de Nadal.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes