Col·legi-Centre Integrat

“Callejero de escritoras” a la Unió Musical

Aquest matí, l’alumnat de 4t d’ESO del Col·legi-Centre Integrat Unió Musical, ens ha presentat el seu projecte realitzat a l’assignatura de llengua castellana impartida per la professora Lourdes on han donat nom de dona a diferents espais de l’edifici.

El passat dimecres 8 de març, dia en què es commemora el dia de la dona, van convertir l’edifici de la Unió en una ciutat i van retolar els seus carrers (passadissos) i places (vestibuls), amb els noms de dones escriptores. Si una guia de carrers és una eina que ens serveix per orientar-nos per una ciutat o poble, la nostra particular guia de carrers ens orienta en la literatura mundial a través de les escriptores, donant visibilitat a la feina i la lluita de les dones.

L’alumnat ens ha presentat cadascuna de les autores que formen part de la nostra guia de carrers, explicant-nos la seua vida i la seua obra, analitzant, fins i tot, algun dels seus llibres més famosos i, d’aquesta manera, hem pogut conèixer un poc més sobre Sor Isabel de Villena, Marie Shelley, Jane Austen, Emily Brontë, Luisa May Alcott, Emilia Pardo-Bazan, Agatha Christie, Virginia Woolf, Alexandra Pizarnik, Gloria Fuertes, Margaret Atwood, Svetlana Aleksiévitx, J.K. Rowling i Laura Gallego, posant èmfasi en les dificultats que alguna va tindre per poder publicar amb el seu nom, havent d’usar pseudònims masculins.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes