Banda SimfònicaConcertNotícies

La Banda Simfònica Unió Musical tanca el concert de clausura del “I Concurso Internacional de Dirección Orquestral Llíria city of music”

El “I Concurso Internacional de Dirección Orquestral Llíria City of Music”, va finalitzar ahir de la millor manera possible: el concert que van oferir les Bandes de Llíria, en el qual es van lliurar els premis, sent el guanyador d’aquesta primera edició l’hongarès Levente Török i finalistes la russa Liubov Nosova i l’espanyol Edmon Levon.

Els tres finalistes es van enfrontar a una doble prova: un assaig el divendres i un concert el mateix dissabte a la vesprada, tots dos celebrats al teatre de la Unió Musical. En ells van haver de mostrar el seu talent i la seua capacitat de treball amb obres de diferents estils: un obertura romàntica, “Coriolano” de Beethoven; una òpera del classicisme, amb una ària i recitatiu de “Don Giovanni” de Mozart; i música contemporània, amb l’obra d’estrena “Cantos” del compositor valencià Francisco Coll.

El concert de cloenda i lliurament de premis, celebrat a la Plaça Major, va ser tancat per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida pel seu director titular Pablo Marquès Mestre, interpretant en primer lloc les Danses simfòniques de West Side Story de Leonard Bernstein, amb les que ens varem submergir en la coneguda història de Maria i Tony, amb una música enèrgica i violenta, amb ritmes vibrants i també profundament romàntics. I, per acabar el concert, la Unió Musical va interpretar Malambo, la frenètica, vistosa i cridanera dansa final de la suite Estancia d’Alberto Ginastera, probablement la més coneguda i popular de les quatre peces que la componen.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes