NotíciesSanta Cecilia

La Unió torna a respirar normalitat per Santa Cecília

Tradicionalment el mes de novembre ve marcat per la festivitat de Santa Cecília, una de les efemèrides de més calat simbòlic per als músics. Tot i això, les circumstàncies sanitàries van impedir que l’any passat ho celebràrem en el seu format habitual. Però aquest 2021 hem gaudit d’unes celebracions amb una aroma molt més propera al conegut per totes i tots, i la Unió Musical de Llíria ha realitzat una programació a l’alçada que mereix aquesta recuperació gradual de la normalitat.

El protagonisme d’aquestes celebracions l’han tingut els músics i les músiques de les nostres agrupacions musicals i així, el 14 de novembre, el Cor Social va iniciar els actes en un concert que també va servir per “presentar en societat”, al seu nou director, un músic de la casa, José Miguel Maqueda Aliaga, que assumeix la direcció amb gran il·lusió i compromís,

El 20 de novembre va ser el torn de la Banda Juvenil i de l’Orquestra Jove, que van oferir els seus tradicionals concerts de benvinguda als nous integrants. A més, els seuus directors titulars, Esteban Espinosa i Pascual Cabanes, varen cedir la batuta  a Enrique Pérez Mesa, director de l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba.

El 21 de novembre la Banda Simfònica, mitjançant el format d’Harmoniemusik,  va oferir un concert-homenatge a les/els docents, i en esta ocasió el director titular Pablo Marqués Mestre també va cedir la batuta al director convidat Enrique Pérez Mesa qui, juntament amb la seua dona, han viscut entre nosaltres aquests dies de festa de la música.

L’última cita de l’agenda de concerts va anar a càrrec del Grup de Cambra de Flautes, amb una actuació el 27 de novembre en homenatge al músic José Adrià Aparici, un músic que ha creat escola, estimat i respectat a les agrupacions musicals ia la societat.

Les circumstàncies aconsellen que continuem sent previnguts, per la qual cosa les tradicionals trobades socials (dinar, sopar) s’han celebrat en diferents dates al llarg del mes perquè el nombre de comensals no fos multitudinari, i així hem tingut sopar el dia 20 i dinars els dies 21 i 28.

I per acabar, el diumenge 28 celebrem l‘ofrena floral als nostres fundadors i a la Música, la cercavila de la Banda Juvenil precedida de la imatge de Santa Cecília i el Cor Social que, aquest dia, i després de la missa celebrada a l’església del Remei, beneïa el seu Banderí, apradinat pels socis Enrique Aliaga Torres i Fina Pérez Lapiedra.

Orquestra Jove, concert 20-12-2021. Director invitat Enrique Pérez Mesa.

Banda Juvenil, concert 20-12-2021. Director invitat Enrique Pérez Mesa.

Harmoniemusik de la Banda Simfònica. 21-12-2021. Direcotr invitat Enrique Pérez Mesa.

Homenatge al músic José Adrià Aparici. Grup de flautes de la Unió. 27-11-2021

Dinar, 21-11-2021

Homenatge floral als fundadors i a la Música. Passacarrer. Missa i benedicció del banderí del Cor. 28-11-2021

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes